Loading

2 festivaluri vor fi sub Înaltul Patronaj al Președintelui în 2018

Ne-am bucurat să aflăm că două festivaluri au fost incluse în lista celor cinci evenimente culturale care se vor desfășura în 2018 sub Înaltul Patronaj al Președintelui.

Care sunt cele două festivaluri?

Primul este Festivalul Sonoro, cu care am avut parteneriat media în 2017 și despre care am povestit pe larg aici și aici. Anul acesta va avea loc ediția a XIII, dar iată că de data asta 13 este cu noroc.

Așa cum ne-am obișnuit, Sonoro nu se va desfășura doar prin spații inedite din București, ci se va plimba și prin țară, în orașele Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov. 

Important de menționat aici: echipa Festivalului Sonoro va organiza anul acesta și seria de concerte Rhapsodie Roumaine, cu prilejul Centenarului Marii Unirii. Vom afla mai multe detalii despre acest subiect și vom reveni către voi.

Al doilea festival care a fost inclus în această listă este Astra Film Festival, cel mai cunoscut evenimente de film documentar de pe la noi.  În 2018 se va desfășura cea de-a XXV-a ediţie, în perioada 15 – 21 octombrie, la Sibiu. Echipa noastră intenționează să meargă și anul acesta și s vă povestească despre atmosfera festivalului, mai ales că suntem mari fani ai filmului documentar și ai orașului Sibiu.

Important de menționat: În această perioadă, până pe 5 martie, organizatorii Astra Film Festival au deschis un “call for entries”. Detalii aici. 

De asemenea, tot sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui se vor desfăşura anul acesta şi următoarele trei evenimente culturale:

  • Salonul de Carte Bookfest, care va fi în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, la Romexpo, 
  • Conferinţa Internaţională “Valoarea Universală Excepţională a Ansamblului Monumental ‘Calea Eroilor’, dedicată împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental “Calea Eroilor” ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu,
  • proiectul “Podurile Toleranţei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi de B’nai B’rith România pe 16 şi 17 mai, dedicat contribuţiei minorităţilor naţionale la edificarea României moderne.

Sursa informației: Calea Europeană.

Leave a Reply

X