Loading

Primii 23 de artiști confirmați la Jazz in the Park 2018

Unele festivaluri cresc de la o ediție la alta cât altele în 7 ani.

Cam asta putem spune și despre Jazz in the Park, un festival la care am ajuns și noi anul trecut și pe care vi-l recomandăm, mai ales dacă sunteți la Cluj în perioada 21 iunie – 1 iulie 2018.

Anul acesta nu numai că sunt deja 23 de trupe confirmate, dar va exista și un spațiu nou pentru concerte. Muzeul de Artă din Cluj se alătură Parcului Central, malului Someșului și Operei Maghiare de Stat și va găzdui șase concerte.

Haideți să vedem pe cine vom asculta live anul acesta la Jazz in the Park! Unele concerte sunt cu intrare liberă, în timp ce pentru altele încă mai găsiți bilete dacă vă grăbiți.

Stați pe aproape, mai revenim și cu alte detalii în curând.

Juan de Marcos, fondatorul proiectului Buena Vista Social Club, Alfa Mist, Richard Bona, Soweto Kinch, Nick Bartsch’s Ronin, byron, Lucia, Silent Strike și Muse Quartet – bilete disponibile!

Juan de Marcos

Prima veste bună: Juan de Marcos, fondatorul proiectului Buena Vista Social Club, cântă în deschiderea festivalului Jazz in the Park împreună cu 14 dintre cei mai buni muzicieni cubanezi ai tuturor timpurilor, membri ai grupului Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars.

Concertul lor, care îmbină muzica jazz cu stilul afro-cuban, va avea loc la Opera Maghiară în 21 iunie, în prima zi de festival, iar aici puteți găsi bilete.

Alfa Mist

Pianistul Alfa Mist susține primul concert de la Muzeul de Artă, pe 22 iunie. Este considerat un „rising star” al Jazz-ului londonez, un adevărat reprezentant a ceea ce înseamnă noul val al muzicii jazz.

Pe de o parte, compozițiile lui te duc cu mintea la Thelonious Monk, unul dintre muzicienii pe care îi iubim cel mai tare, dar ies din stilul clasic și capătă un vibe foarte actual. În adolescență Alfa Mist a cochetat cu producția de muzică hip-hop, lucru care se simte și în compozițiile sale.

Bilete disponibile aici.

Credit foto: Yassine Toumi.

Richard Bona

Basistul și vocalistul Richard Bona, din Camerun, Africa, a ajuns la New York la mijlocul anilor ’90 și a uimit publicul cu stilul și cu prezența lui unică. Unii chiar s-au avântat să afirme că Bona ar reprezenta “a doua venire” a lui Jaco Pastorius.

Mai apoi a câștigat un premiu Grammy și în momentul de față este considerat una dintre cele mai mari 5 revelații din ultimii 10 ani.

Richard Bona va concerta în 24 iunie, în curtea Muzeului de Artă din Cluj. Bilete disponibile aici.

Soweto Kinch

The Guardian scrie despre Soweto Kinch că aduce împreună jazzul pur și hip-hop-ul autentic într-un mod curajos.

A primit până acum MOBO awards, două premii Urban Music, BBC Rising Star Award, BBC Best Jazz Instrumentalist, BBC Best Jazz Band, Montreux Jazz Festival Award, Peter Whittingham Award for Jazz innovation, a fost câștigător White Foundation World Sax Competition și a fost nominalizat la râvnitul Mercury Award.

Saxofonist Soweto Kinch va concerta la Muzeul de Artă din Cluj, pe 26 iunie.

Bilete disponibile aici.

Nik Bartsch’s Ronin

Celebrul pianist elvețian va concerta în 27 iunie în curtea Muzeului de Artă, împreună cu trupa Ronin: Nik Bärtsch – pian, Sha – bass clarinet, saxofon alto, Thomy Jordi – bass, Kaspar Rast: tobe. Ronin este considerată una dintre cele mai originale trupe de muzică groove, jazz, funk și compoziții contemporane.

Bilete disponibile aici.

byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet

Patru dintre cei mai iubiți artiști underground, de rock, pop, electro și muzică clasică din România cântă la Muzeul de Artă din Cluj, în 25 iunie într-un proiect complex, MUSEcology, prezentat în premieră națională la Jazz in the Park 2018.

În cele două ore de concert, MUSEcology îi va purta pe participanți într-o călătorie fascinantă, prin patru genuri muzicale unite de influența muzicii clasice în fiecare stil.

Bilete disponibile aici.

***

INFO

În 2018 festivalul va dura 11 zile, în perioada 21 iunie – 1 iulie și va cuprinde 7 concerte pe bază de bilete sau abonamente organizate la Muzeul de Artă și Opera Maghiară și concerte cu intrare liberă / bilet neobligatoriu pe malul Someșului, în Parcul Central și în stradă.

Festivalul Jazz in the Park este organizat de Fapte, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Primăria Cluj-Napoca.

Parteneri: Staropramen, BCR, British American Tobacco, Alexandrion Group și Daisler Print House.

Mai multe detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

Leave a Reply

X