Loading

Brighton Festival, Golden Mask Festival, Istanbul Theatre Festival și NFA International Arts & Culture la Bursa de Spectacole

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) începe chiar astăzi, 9 iunie, și se va desfășura până pe 18 iunie.

Noi vom fi la Sibiu în perioada 12 – 16 iunie, vom ajunge, din fericire, și la câteva spectacole din cadrul FITS, vom transmite live de la fața locului și vă vom povesti cum este la festival. În același timp, vom participa și la Atelierul “Festivalurile în secolul 21. Cui se adresează, cum le organizăm, cum le finanțăm?”, organizat în cadrul Bursei de Spectacole, și care va avea loc în intervalul 13 – 16 iunie.

Ce se va discuta la atelierul despre festivaluri?

Invitații vor povesti despre trăsăturile caracteristice fiecărui festival din perspectiva realizării programului, a poziționării geografice, a obiectivelor strategice, a relației pe care festivalurile au dezvoltat-o cu artiștii, producătorii și comunitatea locală, națională și internațională, a diversității surselor de finanțare și a sprijinului financiar individual primit în diferite colțuri ale lumii, a parteneriatelor care susțin dezvoltarea festivalurilor și a importanței voluntarilor în organizare.

festivalier

Cine sunt invitații atelierului dedicat festivalurilor? 

 • Andrew Comben – Director executiv Brighton Dome & Brighton Festival (UK)

  Născut în Australia, Andrew Comben și-a început cariera în Regatul unit la Wigmore Hall, în anul 1994, devenind manager artistic al

  Young Concert Artists Trust și Music International. În 2008, s-a alăturat Brighton Dome & Festival, construind o nouă viziune pentru această organizație, care a devenit un centru cu activitate artistică pe tot parcursul anului și incluzând toate ariile comunității în artele spectacolului.

 • Brighton Festival este un festival internațional de arte, care se desfășoară anual, pe parcursul a trei săptămâni, și care cuprinde dans, muzică, teatru, spectacole în aer liber și evenimente literare. A debutat în 1967, iar anul trecut a aniversat 50 de ani de existență.

  Împreună, Brighton Dome & Brighton Festival au un public anual de peste 650.000 de oameni și contribuie cu mai mult de 40 de milioane de lire la economia locală.

  Foto credit: © Brighton Dome & Brighton Festival.

   

 • Nelson Fernandez – Director NFA International Arts and Culture (UK)

  Are o experiență de lucru ca artist, producător, formator de management și facilitator cu multe organizații din întreaga lume, în domeniile: teatru, dans, operă, muzee, arte vizuale, precum și în industriile creative. În 1997 s-a alăturat British Council și a fost detașat la Visiting Arts, o agenție guvernamentală din Marea Britanie care sprijină schimburile artistice între Marea Britanie şi restul lumii. Fiind unul dintre cei trei directori ai Visiting Arts, responsabil pentru operațiuni culturale, Nelson a dezvoltat un spectru larg de programe de sprijinire a artei. A părăsit Visiting Arts în 2008, pentru a-şi deschide propria sa agenție de consultanţă, NFA International Arts and Culture.

 • NFA International Arts & Culture este o companie creativă de producție de evenimente, festivaluri și artă, furnizând servicii specializate pentru artiști și organizații de artă, precum și pentru fundații, agenții guvernamentale, clienți corporate și instituții academice implicate în artele internaționale și operațiunile culturale. Compania se ocupă de managementul de proiect şi evenimente, proiecte strategice de cercetare, formare și dezvoltare de management al artelor, precum și de intermedierea relațiilor internaționale din întreaga lume, reunind expertiza internaţională și datele de contact ale celor doi directori principali.

festivalier

 • Tamara Arapova – Șef programe internaționale Golden Mask Festival (RUS)

  Din septembrie 2001, Tamara Arapova este șefa departamentului de programe internaționale a Festivalul de artele spectacolului Golden Mask din Rusia. 

 •  Golden Mask este premiul de teatru național al Rusiei, acordat pentru prima dată în anul 1994 unor producții din toate genurile artei teatrale. Golden Mask este, de asemenea, numele unui festival de teatru anual, care se desfășoară la Moscova și care prezintă spectacole din toată țara, nominalizate pentru premiul național. Festivalul oferă profesioniștilor și publicului larg o viziune de ansamblu a vieții teatrale rusești. Dincolo de programul principal (spectacole incluse în competiție), Festivalul conține un număr mare de alte evenimente și proiecte. Echipa de organizare se ocupă de proiecte în orașe din Rusia, dar și din afara țării.

festivalier

 • Leman Yilmaz – Director Istanbul Theatre Festival la IKSV

 • Este absolventă a Facultății de Sociologie din cadrul „Bosphorus University”. Și-a obținut doctoratul în Critică Teatrală și Dramaturgie, la „Istanbul University”. A lucrat în presă și a scris multe articole despre dans și teatru. A lucrat ca asistentă a Directorului Institutului Francez din Istanbul și a organizat multe evenimente (teatru, dans, concerte, expoziții) cu artiști din Turcia și Franța. A lucrat la „Théâtre Vidy-Lausanne”, alături de Heiner Goebbels. De asemenea, Leman Yilmaz predă la „Beykent University” (Managementul Artelor Spectacolului) și la „Istanbul Conservatory”, în cadrul departamentului de Pantomimă.

 • Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) este o fundație non-guvernamentală și non-profit care organizează 4 festivaluri (de film, teatru, muzică și jazz) și două bienale internaționale. „Istanbul Theatre Festival” are loc din doi în doi ani. Pe lângă programul oficial, fundația organizează și un program educațional gratuit pentru participanți.

festivalier

Leave a Reply

X