Loading

Ce auzim când ascultăm muzică? Concursul Enescu lansează o serie de dialoguri video pe teme muzicale

Nu v-ați întrebat niciodată ce auziți, de fapt, atunci când ascultați muzică? Dacă aveți curiozitatea asta, atunci echipa Festivalului Internațional George Enescu are o veste bună pentru voi și noi ne bucurăm să fim mesagerii.

Peste doar câteva zile, pe 1 septembrie, va începe o nouă ediție a Concursului Internațional George Enescu, așa cum am anunțat și noi recent.

Una dintre noutățile absolute ale acestei ediții și, din câte știm, ceva total inedit pentru zona culturală din România, ar fi lansarea seriei de dialoguri video “Ce auzim când ascultăm muzică?”. Muzicianul Paul Ilea și actorul Marius Manole sunt protagoniștii celor 18 episoade din cadrul acestei serii de dialoguri video pe teme muzicale.

Aceștia discută într-un stil prietenos și relaxat despre diferite subiecte din universul muzical, cum ar fi perioadele muzicale și compozitorii reprezentativi, structurile de compoziție în muzica clasică și diferențele dintre acestea, structurarea unei orchestre simfonice, partitura și rolul dirijorului, tema muzicală și dezvoltarea ei, elemente de tehnică și stilistică ale interpreților, audiția și sala de spectacol, expresivitatea și prezența scenică ș.a.m.d.

Acest proiect video a fost dezvoltat după o serie de întâlniri cu peste 500 de elevi din patru licee bucureștene. Cu alte cuvinte, mai intâi au fost întâlnirile cu liceeni, apoi au fost create aceste video-uri pornind de la felul în care văd ei muzica, iar acum totul devine mai clar atât pentru publicul tânăr, cât și pentru toți cei interesați să afle mai multe despre muzică.

Puteți urmări seria video chiar acum:

În prezent, este în pregătire și o aplicație mobilă dedicată Concursului Internațional George Enescu prin intermediul căreia publicul îi va putea “juriza” pe artiștii înscriși în competiție.

În curând vom avea mai multe detalii despre acest subiect și vom reveni către voi cu informații.

Până atunci, vă recomandăm să urmăriți seria de dialoguri video și să veniți la concertele Concursului Enescu 2018. Programul integral este aici.

***

INFO Concursul Enescu 2018

Anul acesta, 270 de tineri muzicieni din 39 de țări, 22 dintre aceștia fiind din România și din Republica Moldova, vor intra în competiție pentru câștigarea trofeului ediției 2018 la una dintre cele patru secțiuni – Compoziție, Vioară, Violoncel și Pian – la 60 de ani de la prima ediție a Concursului.

Biletele pentru Gala de Deschidere, dar și pentru toate evenimentele din cadrul Concursului Enescu 2018, sunt disponibile în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, și pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Leave a Reply

X