Loading

Cel mai spectaculos Electric Castle va fi în 2017!

Umblă vorba prin Bonțida că ediția de anul acesta a Electric Castle va fi cea mai spectaculoasă de până acum. Și, din câte am aflat și noi direct de la organizatorii EC la evenimentul Bursei de Spectacole, despre care am scris pe larg aici, chiar așa va fi:

Noi, la Electric Castle, vrem foarte mult anul acesta să dezvoltăm partea de arts and performance pentru a susține ideea de experiență totală. Vrem ca pe lângă muzică să oferim oamenilor ceva în plus. Am tot mers la festivalurile din afară și am văzut că asta se caută foarte mult. – Andi Vanca, Head of communication Electric Castle.

Ne-am gândit să aflăm mai multe despre acest subiect, mai ales că ne preocupă tare mult festivalurile care se adaptează de la o ediție la alta, care experiementează și caută mereu să țină pasul cu audiența lor. Iar Electric Castle are și norocul să aibă un public tânăr și neliștit, în cel mai bun sens, deci viitorul sună cel mai bine.

festivalier

Muzică și arte la Electric Castle 2017 

Experiența Electric Castle 2017 se desfășoară pe parcursul a 5 zile, 24 de ore din 24. De fapt, aceasta este partea cu totul nouă acum: vom avea multe evenimente și pe parcursul zilei, astfel încât la finalul Electric Castle vom putea povesti despre o experiență full option, cu spectacole de teatru, experiemente audio și video sau cu povești de succes ale unor oameni care au reușit să-și lase amprenta în domeniile în care activează.

Ce vom vedea și auzi pe parcursul zilelor de festival? 

Lords of Lightning, realizat de un grup de artiști din Noua Zeelandă și Marea Britanie, este un spectacol în care tehnologia întâlnește creativitatea, iar rezultatul devine o experiență memorabilă, despre care vom povesti multă vreme. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina Electric Castle de trei ori pe zi, de joi până duminică. Vedeți în video-ul următor cum va arăta momentul:

Avem fani circ contemporan pe aici? De fapt, cui nu i-ar plăcea circul adus în prezent, într-un cadru care se potrivește la fix? Cirque Bijou, o trupă din UK care depășește granițele spectacolului contemporan, va da culoare festivalului alături de spectatorii invitați să intre în joc, printr-o coregrafie cu umbrele iluminate care își sincronizează culorile și pulsațiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil. De abia așteptăm!

Și pentru că festivalul a ajuns la ediție aniversară, lucky number 5, participanții vor putea, în premieră absolută, să intre în castelul Banffy. Mai multe încăperi au fost reabilitate și aduse în condiții de siguranță (care permit accesul vizitatorilor) prin contribuția financiară a Electric Castle. Aceste încăperi vor găzdui instalații interactive și vor avea un decor inedit, special creat pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalații care oferă nu doar spectacol, ci și prilej de auto-descoperire.

Vor fi și ateliere de pictură colaborativă și audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle. De asemenea, Tudor Giurgiu și Cosmin Bumbuț sunt printre invitații sesiunilor „let’s talk”, secțiune organizată de TEDx Eroilor. Stand-up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecții de filme sau spectacole de teatru semnate Reactor sunt programate zilnic.

festivalier

Apelul pentru artiștii români rămâne deschis!

Electric Castle menține deschis apelul de proiecte pentru artiștii români. Designerii și arhitecții din întreaga țară, care vor să dea viață spațiilor din festival, pot trimite idei de instalații și proiecte. Cele mai bune propuneri vor primi granturi de până la 5.000 de Euro pentru a deveni realitate.

Este, de asemenea, deschisă înscrierea trupelor și artiștilor români aflați la început de carieră, care vor să își aducă muzica în fața a mii de oameni.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți găsi aici. 

Foto credit imaginea din header: Electric Castle. 

Leave a Reply

X