Loading

Cine vine la Smida Jazz Festival 2019?

Un festival cu jazz de avangardă în mijlocul naturii? Da, chiar există așa ceva!

Smida Jazz Festival ajunge la a patra ediție anul acesta, va avea loc în perioada 15 – 17 august 2019, tot în satul Smida (comuna Beliș, județul Cluj – în mijlocul Parcului Natural Apuseni).

La fața locuilui, în afara concertelor cu nouă grupuri muzicale din România și din alte țări, vei găsi și tot felul de activități în aer liber, un camping în care te poți caza, food court, parcare și mijloace de transport în comun pentru deplasarea înspre și dinspre Smida.

 Pe cine ascultăm la Smida în 2019?  

  • Nik Bärtsch’s RONIN: un amestec eclectic și fresh de funk, muzică clasică sau elemente din muzica ritualică japoneză. Detalii aici. 

  • James Holden & The Animal Spirits – un fel de “șaman al sintetizatorului” care cântă împreună cu muzicieni axați pe improvizație, iar combinația asta este descrisă de Holden ca “folk-trance”. Detalii aici.

  • Mammal Hands – unul dintre cele mai apreciate grupuri de jazz contemporan din Europa, asemănat cu GoGo Penguin și Portico Quartet. Detalii aici.

  • Phronesis – “una dintre cele mai dinamice trupe europene de jazz ”, zice The Guardian. Detalii aici.

  • Szun Waves: vin în premieră în România și aduc sound-uri de pe “New Hymn To Freedom”, numit de Shabaka Hutchings (Sons of Kemet) albumul de jazz contemporan al anului 2018. Detalii aici. 

  • LBT – Leo Betzl Trio – techno-jazz realizat în totalitate acustic la pian, chitară bas și tobe, fără computere sau sintetizatoare. Detalii aici. 

  • Deus Ex Quartet vine direct de pe scena underground din Budapesta și amestecă jazz-ul contemporan cu folk-ul unguresc, drum and bass-ul și ambientalul. Detalii aici.

  • Paolo Profeti European Collective – un proiect transfrontalier, cu o componență româno-italiană. Detalii aici.

  • Flatsharks: un grup surprinzător, cu membri bine-cunoscuți pe scena de jazz românească: Cristian Ciceu, Csergo Dominic și Theodor Constantiniu. Detalii aici. 

 

Programul concertelor

 Joi, 15 august: Deus Ex Quartet, Leo Betzl Trio, Nik Bärtsch’s Ronin

Vineri, 16 august: Flatsharks, Phronesis, James Holden & The Animal Spirits

Sâmbătă, 17 august: Paolo Profeti European Collective, Szun Waves, Mammal Hands.

Informații importante

Accesul la festival, cât și la camping se face fie pe baza abonamentului (acces pe parcursul celor 3 zile), fie pe baza biletului pentru o zi. Fiecare dintre acestea asigură accesul unei singure persoane.

Prețul abonamentelor la festival: 199 RON (1 aprilie – 15 iulie), 229 RON (16 iulie – 15 august). Costul biletului pentru o zi la festival este de 80 de RON (preț unic).

Prețul abonamentelor la camping: 70 de RON (preț unic). Bilete pentru o zi la camping, care au prețul de 35 de lei, nu vor fi disponibile decât la festival, în limita disponibilității locurilor. Campingul este dotat cu pază, dușuri cu apă caldă, lavoare și toalete ecologice, iar festivalierii trebuie să aducă propriul cort.

Biletele pot fi cumpărate de pe website: www.smidajazz.ro/bilete sau online de pe eventbook.ro, eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro și myticket.ro, cât și offline de la partenerii acestora.

Ca în fiecare an, copiii sub 14 ani au acces liber la festival și la camping, așa că participanții sunt încurajați să vină alături de toată familia, și chiar cu patrupezii, fiind un eveniment pet-friendly.

Detalii multe aici. 

 

Leave a Reply

X