Loading

Cinema în aer liber – începe Caravana Filmelor NexT

V-ar plăcea să mergeți la o sală de cinema în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale amenajate special pentru a găzdui proiecții de film? Sună bine, nu? Cumva, pe noi ideea asta ne-a făcut să ne gândim la atmosfera din Cinema paradiso și la bucuria pe care o pot avea oamenii datorită filmelor.

Vestea bună este că în vara asta chiar vom avea ocazia să vedem filme sub clar de lună. Pe 27 iulie începe cea de-a 4-a ediție a Caravanei Filmelor NexT. Sau, altfel spus, ne putem bucura de ultima lună de vară într-un mod inedit: urmărind scurtmetraje în natură.

Unde va fi Caravana Filmelor NexT?

Vor fi câte 3 seri cu proiecții de filme, cu intrare liberă, în  7 orașe din țară după cum urmează:

  • Baia Mare (27-28-29 iulie)
  • Cluj-Napoca (31 iulie, 1-2 august)
  • Vatra Dornei (4-5-6 august)
  • Oradea (8-9-10 august)
  • Sinaia (12-13-14 august)
  • Brașov (17-18-19 august)
  • Arad (21-22-23 august).

festivalier

Ce filme vom vedea?

Programul Caravanei Filmelor NexT de anul acesta cuprinde o selecție de 16 filme de scurtmetraj, încadrate în trei categorii distincte:

  • NexT Romanian Shorts (5 scurtmetraje): cele mai apreciate scurtmetraje românești de la ediția din 2017 a festivalului NexT: întâmplări de familie, povești de dragoste cu intrigi neașteptate și multă imaginație. Vom viziona următoarele filme: “Pipa, sexul și omleta”, “Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva”, “O noapte de dragoste”, “Plecarea”, “Omul de pe lună”. 
  • Oscar Night (5 scurtmetraje): scurtmetrajele de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017. Vom fi proiectate filmele: “Cântă”, “Nopți liniștite”, “Timecode”, “Dușmani interiori”, “Femeia și trenul”. 
  • Best of NexT 2017 (6 scurtmetraje): o retrospectivă cu cele mai mai iubite filme de la NexT 2017: comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață. Vom vedea: “Aport!”, “Lumina roșie”, “Supă de piatră”, “Leshy”, “Regatul”, “Despre păsări și albine”. 

INFO

Cea de-a patra ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele Festivalului NexT în fața unui public nou, în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse. Evenimentul este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună.

Pentru mai multe detalii despre Caravana FIlmelor NexT, verificați pagina de Facebook sau site-ul evenimentului: www.caravananext.ro

Caravana Filmelor NexT este un proiect organizat de Societatea Culturală NexT

Proiect cultural finantat de: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Vatra Dornei

Parteneri: Primăria Municipiului Baia Mare, Iulius Mall, Primăria Municipiului Oradea, Primăria Municipiului Sinaia, Centrul Municipal de Cultură Arad, Open Air Production si Shorts TV

Parteneri media: Kiss FM, Radio România Cultural, Festivalier.ro, Dissolved Magazine, News.ro, Cinemagia.ro, A List Magazine, Life.ro, Ziarul Metropolis, Movienews.ro

Parteneri media localiJurnalmm.ro, 2mnews, ILoveCluj.ro, Clujlife, TVR Cluj, Infooradea.ro, evenimenteoradea.ro, Bihoreanul, 24FUN Brașov.

 festivalier

Leave a Reply

X