Loading

Cinepolitica se întoarce – „Not so politically correct” în 2019

 

Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, se întoarce în perioada 18 – 22 aprilie 2019, la București, la Cinema Elvire Popesco.

Și pentru că am avut cu toții un 2018 agitat din punct de vedere politic, cea de-a opta ediție a festivalului aduce  în prim plan cele mai noi și mai puternice filme cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficțiune sau documentare reunite sub sloganul Not so politically correct”.

„The Factory”- regizat de Yury Bykov, deschide ediția cu numărul 8 a festivalului Cinepolitica

The Factory, cel mai nou film al regizorului rus Yury Bykov, va deschide cea de-a opta ediție a Cinepolitica, joi, 18 aprilie, la ora 20:30, în sala de cinema Elvire Popesco.

Filmul spune povestea unui oligarh local influent, Kalugin (Andrey Smolyakov), care decide să închidă fabrica pe care o deține și este răpit de un grup de muncitori neplătiți.

Yury Bykov este unul dintre cei mai importanți regizori ruși ai momentului. A studiat actoria la Institutul de Film Gerasimov (VGIK) și a jucat, după absolvirea din 2005, în mai multe teatre din Moscova. A mai regizat scurtmetrajul “The Boss” (2009), lungmetrajul “Live!” (2010) și lungmetrajul “The Major” (2013) – selectat în Săptămâna Criticilor a Festivalului de la Cannes.

Cel de-a patrulea lui film, și cel mai recent, “The Factory”, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, în secțiunea Contemporary World Cinema.

INFO

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, patronat de (UNATC) şi de UNArte. Evenimentul este finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) și face parte din seria de proiecte a Sezonului România-Franța.

Mai multe detalii pe www.cinepolitica.ro și pe pagina de Facebook.

 

Leave a Reply

X