Loading

Conferința Internațională Be SpectACTive!, Sibiu, 12-13 iunie 2017

Vă povesteam recent că în curând va avea loc Bursa de Spectacole – structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, un eveniment de 6 zile care reunește în fiecare an unele dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din lume, companii de teatru, organizații culturale, artiști independenți.

Rând pe rând vă vom anunța conferințele, atelierele și evenimentele din cadrul Bursei de Spectacole. Vă recomandăm să nu le ratați, mai ales dacă organizați un festival sau dacă sunteți interesați să vedeți ce se întâmplă pe tărâmurile festivaliere în alte colțuri ale lumii.

———————————————————————————————————–

Conferința Be SpectACTive! Sibiu, 12-13 iunie 2017

Participarea activă a publicului.
Impactul abordării centrate pe public asupra organizațiilor și implicații privind politicile

festivalier

În perioada 12 și 13 iunie, va avea loc a patra conferință internațională Be SpectACTive!, care își propune să exploreze și să analizeze implicațiile abordării centrate pe public la nivel de organizații și de politici. Vor participa reprezentanți ai Uniunii Europene, profesioniști din domeniul cultural, factori de decizie politică, cercetători, intelectuali și artiști din toată lumea.

Prima zi începe cu discursurile reprezentanților Parlamentului European și ai Comisiei Europene, precum Monica Urian, ofițer politici, Direcția Generală Educație și Cultură din cadrul Comisiei Europene. Apoi Giuliana Ciancio, manager artistic și cercetător, și Luca Ricci (Festivalul Kilowatt) vor vorbi despre proiectul Be SpectACTive. Anne Torreggiani, expertă strategie public și directoare a organizației The Audience Agency, va povesti despre accesul oamenilor la cultură. Giada Calvano, Luisella Carnelli și Félix Dupin-Meynard vor prezenta primele rezultate ale cercetării realizate în cadrul proiectului Be SpectACTive! de Universitatea din Barcelona, Fondazione Fitzcarraldo și Universitatea din Montpellier.

A doua zi va începe cu discursul lui Niels Righolt, reprezentant al Center for Kunst & Interkultur din Danemarca, care se va concentra pe politicile culturale. În continuare vor fi ateliere axate pe trei subiecte:

  • Se schimbă organizațiile culturale datorită acestor practici?
  • Apar abordări și argumente noi de politică în conformitate cu scenariul actual?
  • Care sunt problemele etice și cu ce rămân comunitățile și persoanele implicate în procesele de „participare activă”?

festivalier

Proiectul Be SpectACTive! este un proiect finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, privind artele spectacolului și implicarea participativă a publicului.

Membri: Municipiul Sansepolcro și CapoTrave/Kilowatt (Italia), Bakelit Multi Art Center (Ungaria), Domino (Croația), LIFT (Marea Britanie), Teatrul Național „Radu Stanca” (România), Tanec Praha (Cehia), York Theatre Royal (Marea Britanie).

Cercetările sunt conduse de: Fundația Fitzcarraldo (Italia), Universitatea din Barcelona (Spania) și Universitatea din Montpellier (Franța)

Important de știut: Conferința se va desfășura în limba engleză, cu traducere în limba română. În cadrul grupurilor de lucru din 13 iunie conversația va fi doar în limba engleză. Formularul de înregistrare este disponibil pe site-ul Bursei de spectacole de la Sibiu.

Informații suplimentare găsiți pe: www.bespectactive.eu.

Leave a Reply

X