Loading

Cum a fost la Creative Est#2?

A fost foarte bine. Dacă nu am fi știut că suntem doar la a doua ediție, am fi putut crede că avem de a face cu un festival matur, la vreo 4-5 ediții deja. La Creative Est, organizat de ORICUM, există o comunitate formată din cei care activează în sfera industriilor creative, vorbesc din exemple proprii și ajută la dezvoltarea domeniului în România.

De fapt, astea sunt și intențiile festivalului: să atragă atenția asupra potențialului uriaș pe care îl au industriile creative românești și est-europene, să sprijine antreprenorii creativi să continue cu și mai mult curaj, să inspire și să invețe din studiile de caz locale și internaționale.

Evenimentul central al festivalului, la care am ajuns și noi, a transformat fosta fabrică de textile din complexul Industria Bumbacului în Market-ul Creative Est. 50 de proiecte de artă, design, modă, tehnologie, gastronomie și dezvoltare urbană au avut ocazia să se prezinte în diferite forme, fiecare după specificul său. Unii au avut standuri foarte interesante, alții au pregătit o serie de instalații interactive care au îmbinat muzica și noile tehnologii, au fost diferite concerte, work-shop-uri și multe altele.

Ne-au plăcut în mod deosebit următoarele lucruri:

  • faptul că a existat o hartă cu standurile și spațiile din festival, care ne-a ajutat să ne orientăm la fața locului. Dată fiind abundența de proiecte, chiar era nevoie de un pic de ajutor, mai ales pentru cei care nu stau grozav la capitolul orientare în spațiu.

harta

 

  • felul în care era semnalizată intrarea în Market-ul Creative Est. Nu aveai cum să ratezi panourile, iar dacă treceai întâmplător pe stradă, cu siguranță îți atrăgeau atenția.

 

14813070_10157736543280571_805461613_o

 

  • colțul, sau mai bine spus fereastra CRESC –  grădina botanică ambulantă, care împreună cu cei de la Design & After au amenajat acest spațiu verde tare simpatic:

 

0

 

  • casa în miniatură a celor de la Woodish și produsele lor pe care am pus ochii.

 

4

 

  • standul DIZAINĂR care arăta într-un mare fel, începând cu design-ul și continuând cu felul în care au prezentat produsele.

 

14799908_10157736543245571_94708393_o

 

Acestea fiind zise, noi ne-am simțit tare bine la ediția asta, ne bucurăm că am fost prezenți, că oamenii au aflat de eveniment și că au venit în număr atât de mare. Abia așteptăm edițiile viitoare, unde vom merge să privim, ascultăm, descoperim lucruri noi.

Leave a Reply

X