Loading

Cum ajung filmele la public. Masterclass #6 cu Cătălin Anchidin

Astăzi avem o recomandare pentru festivalierii cinefili.

Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) a lansat platforma Student HUB, un proiect dedicat studenților de film și de arte, prin care dorește să arate mai concret ce înseamnă să lucrezi în industria filmului, chiar direct de la profesioniștii în domeniu. Foarte frumos, nu vi se pare?

Susținem demersul și le recomandăm tuturor celor interesați să lucreze în industria cinematografică să fie cu ochii și urechile pe ADFR și Student HUB, să participe la evenimentele pe care le organizează. Și dacă tot a venit vorba de evenimente, avem detalii despre următorul masterclass organizat chiar luna aceasta.

Cum ajung filmele la public. Masterclass #6 cu Cătălin Anchidin

Luni, 25 martie, la ora 19:00, sunteți invitați la hub-ul cultural independent POINT ca să aflați ce presupune comunicarea și marketingul în domeniul cinematografiei direct de la unul dintre cei mai apreciați experți în acest domeniu: Cătălin Anchidin.

Cătălin este membru al Academiei Europene de Film și o prezență activă în media când vine vorba despre industria cinematografică. Pentru a înțelege și a descoperi secretele promovării unui film, în cadrul acestui curs vor fi abordate mai multe subiecte esențiale:

▪️ PR, marketing / distribuție de film – cum înțelegem termenii;
▪️ AXA Marketing & Comunicare – Distribuție – Cinematografe;
▪️ în ce etapă de dezvoltare a filmului începe munca unui om de comunicare și care este relația lui cu restul echipei filmului;
▪️ cum comunici ieșind din bulă și cum îți lărgești target-ul;
▪️ performanțe, dezamăgiri, provocări (toate cu exemple practice).

Pe lângă punctele de discuție, cei prezenți sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitatul.

Cătălin Anchidin. Credit foto: Dan Susa.

De numele lui Cătălin Anchidin se leagă proiecte de succes ale cinematografiei românești, cum ar fi: „Poziția Copilului” („Ursul de Aur”- Berlinale 2013), „Aferim!” („Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie – Berlinale 2015), „Toni Erdmann” (Premiul Fipresci la Cannes 2016, Nominalizat în 2017 la Oscar pentru cel mai bun film străin), „Sieranevada” (Propunerea României la Oscar 2017), „Un pas în urma serafimilor” (unul dintre cele mai de succes debuturi ale anului 2017). A lansat peste 50 de producții cinematografice și seriale de televiziune, iar din 2017, alături de Ilinca Belciu, deține ROLLERCOASTER PR, o agenție de relații publice nișată pe industrii creative.

Important de știut dacă vrei să participi la masterclass

Participarea este liberă și se adresează în principal studenților.

Numărul de locuri este limitat.

Pentru înscriere, completează și trimite formularul din acest link: https://adfr-masterclass.typeform.com/to/zjA3NE

În limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și persoanelor care activează deja în industria filmului, pentru care tema cursului este de interes și utilă în practica lor, sau cinefililor care vor să descopere lumea din spatele ecranului și să-și îmbogățească cultura cinematografică.

Leave a Reply

X