Loading

DaDa, începe o nouă ediție SoNoRo!

Dacă e noiembrie, atunci a venit momentul să anunțăm o nouă ediție a festivalului SoNoRo, care va avea loc în perioada 1-17 noiembrie la București, Sibiu și Cluj-Napoca. Nu mai este niciun secret, o să ne repetăm puțin: acest festival de muzică de cameră este festivalul nostru preferat din București și de abia așteptăm să vă povestim cum va arăta ediția 2019.
Așadar și prin urmare, trebuie să spunem că titlul nostru nu este unul întâmplător. Ediția din acest an a festivalului, a XIV-a, va fi  sub semnul Dadaismului, al artei intuitive și al experimentelor în care muzica de cameră este liberă, naturală și insolită, un curent pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara. Ce cadru mai frumos putea exista pentru un festival de muzică de cameră? Exact!

Pe cine vom asculta anul acesta și unde? 

30 de artiști renumiți din 25 de țări europene vor veni anul acesta la SoNoRo și vor susține 20 de concerte. Unii artiști au participat și la edițiile anterioare, cum ar fi pianista britanică Diana Ketler care este și directorul artistic al festivalului, pianistul canadian Louis Lortie, celebra violonistă de origine română, Mihaela Martin, violoniștii ruși Alexander Sitkovetsky și Alina Pogostkina, violoniștii maghiari Katalin Kókas și Barnabás Kelemen, violonceliștii Frans Helmerson, Marin Cazacu, Kyril Zlotnikov și Justus Grimm, chitaristul italian Alberto Mesirca sau bandoneonistul argentinian Marcelo Nisinman.
Lista de artiști invitați este completată cu o serie de muzicieni care concertează pentru prima dată în cadrul Festivalului SoNoRo, precum Enrico Pace (pian), Nicolas Dautricourt (vioară), Peter Langgartner și Yuval Gotlibovich (violă), Janne Thomsen (flaut) și Torleif Thendéen (violoncel). Este interesant de știut că între artiști sunt și povești de iubire (în această ediție sunt trei cupluri de artiști), dar și relații longevive de prietenie, ceea ce se va putea observa și pe scenele din festival, acolo unde atmosfera va fi una tare frumoasă și intimă.
Acum că am văzut pe cine vom asculta, să vedem și unde vor avea loc concertele. În fiecare an organizatorii ne surprind cu spațiile în care susțin concerte, de fiecare dată unele total neașteptate și care se dovedesc a fi minunate pentru muzica de cameră.
Templul Coral
Anul acesta vom asculta concertele SoNoRo la Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar, Templul Coral, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Catedrala Sfântul Iosif, Sala Radio, Academia de Studiin Economice București, Muzeul Național de Artă al României, Switch Lab, Palatul Bragadiru și Ateneul Român. 
MARe/Muzeul de Arta Recenta

Programul SoNoRo 2019

 • 1 nov, ora 19.00, Palatul Cotroceni
  CONCERT DE DESCHIDERE – DA, DAAA!!!
  Accesul se face doar pe bază de abonament sau invitație

 

 •  2 nov, ora 19.00, Palatul Cercului Militar, Sala de Marmura
  CODES, NUMBERS AND LETTERS
  http://bit.ly/2o7TFIs

 

 •  3 nov, ora 11, MARe/Muzeul de Artă Recentă
  FUCHSIADA – THE STRANGE DESTINY OF MR. FUCHS, THE PIANIST
  http://bit.ly/2o2G854

 

 • 4 nov, ora 19, Catedrala Sfântul Iosif
  COLUMNA CERULUI
  Intrarea LIBERĂ, pe bază de rezervare http://bit.ly/2njC00v

 

 • 5 nov, ora 19.30, Sala Radio
  fffffffFFFFFForte
  Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio, str. Gen. H.M. Berthelot, nr. 60-64.

 

 • 6 nov, ora 19.00, Academia de Studiin Economice București – Aula Magna
  SOAP OPERA
  Acces doar pe bază de invitație

 

 • 8 nov, ora 19.30, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium
  FANTASTIC PRAYERS
  http://bit.ly/2nj2iQo

 

 • 8 nov, ora 22.00, Switch Lab
  CABARET VOLTAIRE
  Program surpriză și petrecere alături de muzicienii SoNoRo.
  http://bit.ly/2oReJ6z

 

 

Mai multe detalii despre muzicienii acestei ediții a Festivalului SoNoRo DaDa 2019 pot fi descoperite în portretele de pe site-ul SoNoRo.
Biletele și abonamentele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro/), din librăriile Humanitas și Cărturești.

Festivalul SoNoRo XIV „DaDa” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

INFO 

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (14 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (13 ani), SoNoRo On Tour (12 ani), SoNoRo Arezzo (9 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (7 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (1 an).

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Leave a Reply

X