Loading

cover

FESTIVALIER – atelierul festivalurilor din împrejurimi

Ne plac festivalurile și se pare că și lor le place de noi. În România avem tot mai multe exemple pozitive în ultimii ani, iar lucrurile par să meargă spre bine.

Pentru că ne plac atât de mult, vrem să fim mai aproape, să le privim cu mai multă atenție, să surprindem evoluțiile lor, campaniile, strategiile și tot ce le caracterizează și, într-un final, să le ajutăm să se dezvolte și mai mult. Pentru asta avem nevoie de un spațiu în care să adunăm toate impresiile și părerile relevante.

Așa am ajuns la acest proiect, un atelier al festivalurilor cu o misiune clară care ajută la dezvoltarea comunităților și care au devenit (sau sunt în curs de a deveni) branduri culturale.

02Aici dăm la o parte cortina și scoatem la lumină culisele festivalurilor culturale. Îi cunoaștem pe cei care gândesc strategii, selectează trupele de muzică, aduc în țară piese de teatru și filme din diferite colțuri ale lumii, promovează industriile creative, pe cei cărora le suntem recunoscători pentru atâtea săptămâni și zile reușite.

În același timp, povestim și cu participanții la festivaluri, să vedem ce le place și ce și-ar dori de la edițiile viitoare. Le oferim un spațiu de desfășurare și îi invităm să scrie despre recomandările lor pentru un anumit festival. Vorbim despre antrenul din jurul festivalurilor cu oamenii care pun țara la cale, dar și cu cei pentru care se pune țara la cale. 

Categoriile noastre sunt următoarele:

  • Începuturi– texte despre festivalurile aflate la primele ediții, schițe, planuri și recomandări de tot felul
  • Retușuri – articole despre festivalurile cu tradiție, recenzii și povești de la fața locului, detalii despre cum este organizat un festival mediu sau unul mare
  • Pe divan – interviuri cu organizatorii festivalurilor, cu participanții la diferite ediții, cu artiștii invitați, cu oamenii din teren
  • Antren – anunțuri despre subiecte colaterale, idei de dat mai departe, ce facem când nu avem niciun festival la care să mergem.
X