Loading

Ești la Timișoara? Avem un festival pentru tine!

Ești la Timișoara săptămâna asta? Atunci avem o recomandare pentru tine: Festivalul de Film Central European!

Festivalul aduce în perioada 3 – 9 septembrie, la Timișoara, prin intermediul secțiunii competiționale, 13 filme din țări central-europene (Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și România) și sud-est europene (Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Albania) ale unor regizori de urmărit.

Ca să nu ne pierdem în detalii, te rugăm să te uiți la acest montaj cu filmele pe care le poți vedea la festival. Cel mai probabil vei păți ca noi: vei dori să le vezi pe toate!

Important de știut: Toate proiecțiile din competiție vor avea loc la Cinema Timiș.

Din juriu fac parte: Dite Dinesz (realizator TV, România),  James Ulmer (critic de cinema, SUA), László Kántor (producător,Ungaria), Ingeborg Bratoeva-Daraktchieva (istoric de film, Bulgaria), Wolfgang Ruf (scenarist și critic de film, Germania).

Intrarea la evenimente este liberă.

Secțiunea Panorama

Dacă secțiunea competițională aduce producții din țările central-europene și din țările sud – est europene, Panorama este dedicată filmelor noi, de succes, realizate în alte zone ale Europei și chiar pe alte continente, filme despre care se discută intens și pe care publicul românesc nu a avut încă ocazia să le vadă.

Important de știut: proiecțiile au loc în diverse spații din Timișoara: Cinema Timiș, Piața Libertății, Iulius Mall, Sinagoga din Cetate, Piața Dacia, Sala 2 a Teatrului Național, Casa Artelor, Cărturești.

Intrarea este liberă.

Mai multe detalii găsiți pe site www.cefftm.ro sau pe pagina de Facebook. 

Leave a Reply

X