Loading
festivalier blueair creative est

Festivalier în Be Blue Air Magazine

În numărul de octombrie al revistei Be Blue Air, revista pe care o găsiți în toate aeronavele Blue Air, se află un articol scris de noi despre festivalurile și evenimentele din industriile creative din această toamnă. Mai jos, am preluat o parte din articol (cel integral poate fi citit în revistă) cu evenimentele care urmează să aibă loc și la care vă recomandăm să mergeți. Cu siguranță vom reveni și noi cu impresii de la fața locului.

Mulțumim echipei Be Blue Air Magazine pentru găzduire. Design credit: Lucian Linte.  

 

INDUSTRII ȘI EVENIMENTE CULTURALE ÎN ROMÂNIA

Dacă vorbim despre publicitate, arhitectură, artă şi antichităţi, meşteşuguri, design, modă, video, jocuri video, film şi foto, muzică, arte performative, activitate editorială, software, TV și radio sau cărți electronice, de fapt vorbim despre industrii creative. Nu vom duce lipsă în perioada următoare de festivaluri, târguri, conferințe și work-shop-uri destinate acestor industrii, lucru care denotă un interes crescut în România pentru oportunităţile pe care acestea le oferă.

screen-shot-2016-10-22-at-11-25-38-am

Și ca să plasăm discuția și într-un context economic actual, sectorul industriilor creative reprezintă 6.8% din PIB-ul Uniunii Europene și angajează 6,5% din forța de muncă, adică aproximativ 14 milioane de oameni. În România, aceleași statistici pentru sector indicau următoarele valori: 5,93% și, respectiv, 4,48%. Cu alte cuvinte, nu suntem foarte departe de cifrele europene per total. În același timp, în mod clar putem vorbi și despre un trend pozitiv al subiectului, ținând cont de creșterea de 82.4% a valorii adăugate realizate de industriile creative din 2009 până în 2013. (datele sunt preluate din Cojanu, V. et al (2015) – Sectoarele culturale şi creative în România: importanţa economică şi contextul competitiv, Editura Pro Universitaria București). 

În continuare, vă prezentăm o selecție a festivalurilor și evenimentelor importante care vor avea loc în perioada octombrie – noiembrie. Va fi, din nou, o toamnă plină și nu vom avea cum să ne plictisim de niciun fel, nu degeaba a decretat Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri luna octombrie ca fiind Luna Industriilor Creative.

diploma-2016

DIPLOMA ABSOLVENȚILOR FACULTĂȚILOR CREATIVE
14 – 23 OCTOMBRIE, BUCUREȘTI

Diploma, evenimentul dedicat absolvenților de facultăți creativ-vocaționale, are loc între 21 și 30 octombrie, la Palatul Știrbei, din București.
Programul este compus din expoziția cu cele mai bune lucrări de licență din anul 2016, din peste 20 de discipline creative (arhitectură, design industrial, muzică, artă, design vestimentar, teatru și film), proiecții de film și spectacole de teatru. Anul acesta organizatorii, The Institute, pun sub lumina reflectoarelor departamentele de design vestimentar și modă. Celor opt universități partenere din București li s-au alăturat încă patru universități din țară: Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte George Enescu din Iași – Facultatea de Arte Vizuale şi Design, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte şi Design și Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook și pe site.

 

10476459_728462857203431_8626372883309606981_n

ALT FESTIVAL – OCTOMBRIE, BRAȘOV

ALT Festival este primul festival de tehnologie organizat în Romania, din 2014, de către Clusterul pentru Inovare și Tehnologie, la Brașov. Scopul evenimentului este de a plasa tehnologia ca parte esențială a stilului de viață contemporan, de a marca și testa cele mai noi inovații tehnologice. Într-o notă mult mai specifică, proiectul aduce cele mai noi tehnologii software și hardware românești la Brașov și strânge în același loc oameni cu abilități tehnice complementare: de la arhitecți la creativi, de la ingineri la antreprenori, de la designeri la gameri. Ediția de anul acesta se va desfășura pe parcursul lunii octombrie, la Brașov.

Mai multe detalii aici și pe site.

 

screen-shot-2016-10-22-at-11-43-09-am

ZAIN DESIGN EXPRESSIONS
2 – 6 NOIEMBRIE, CLUJ-NAPOCA

În perioada 2 – 6 noiembrie va avea loc la Cluj-Napoca a doua ediție a ZAIN Design Expressions, eveniment care are ca miză explorarea și promovarea creativității exprimate prin design. ZAIN va aduce la Cluj design de calitate, experiențe inedite și oameni creativi. Expoziția Centrală, care cuprinde lucrările a peste 40 de designeri, Fashion Show-ul care va fi realizat într-un spațiu atipic, proiectul “Meșteșug Contemporan”, prezentările și dezbaterile din cadrul Turning Talents into Jobs, sunt doar câteva dintre evenimentele pe care nu trebuie să le ratați în acest an.

Mai multe detalii aici și pe site.

 

internetics

INTERNETICS
14 – 23 NOIEMBRIE, BUCUREȘTI

Internetics este un festival de branding, marketing şi advertising online care fixează standardele în comunicarea online din România, prin premierea celor mai bune campanii interactive, site-uri şi tool-uri de promovare online şi încurajarea creativităţii şi a strategiei. Aducând sub aceeași umbrelă toți specialiștii din industriile creative digitale – dezvoltători, designeri, publicitari, investitori – Internetics Digital Week va avea expoziții, conferințe și gala de premiere a brand-urilor și agențiilor care știu să comunice cel mai bine în mediul digital.

Expozițiile și conferințele sunt împărțite pe trei teme principale: digital artists, digital business și digital pentru probleme sociale.

Mai multe detalii pe Facebook și pe site.

Leave a Reply

X