Loading

Festivalul Imbold Nativ în imagini și câteva sfaturi

Cât de bine a fost la Imbold Nativ – festival de gastronomie la sat?  A fost foooarte bine.

Poate că ați observat postările noastre intense de pe pagina de Facebook și de pe Insta, iar dacă nu, vom face și aici un rezumat ca să rămână pentru posteritate. Sau poate că vreți să mergeți la ediția viitoare și să știți la ce să vă așteptați.

Câteva sfaturi dacă vreți să mergeți la edițiile viitoare

Ca un prim sfat, încercați pe cât posibil să vă bucurați de toate activitățile din program, fie că vorbim despre ateliere, tururi ghidate sau degustări de delicatese locale. Asta pentru doar așa vă puteți face o impresie despre cultura și tradițiile locale. Fiecare lucru din program are rolul lui.

Al doilea sfat: nu mâncați prea mult înainte să ajungeți la festival. Chiar dacă umblă vorba că e cu degustare, adevărul din teren este că vă va fi greu numai să degustați. Oameni suntem, iar unii dintre noi sunt tare pofticioși,

Al treilea sfat: să nu regretați nimic. Să vă simțiți bine, să stați de vorbă cu oamenii pe care îi întâlniți  la picnicuri prin livadă sau la brunch-uri în grădină, să le adresați întrebări sașilor, să îi cunoașteți mai bine și să plecați de acolo cu mult mai multe informații față de cum ați venit.

Festivalul Imbold Nativ în imagini

Și pentru că fotografiile sunt de mare ajutor pentru exemplificare, am selectat pentru voi cele mai bune cadre din cele două zile full de festival. 

Le mulțumim organizatorilor pentru invitație, îi felicităm pentru această primă ediție și pentru felul în care au reușit să aducă comunitățile împreună. De abia așteptăm următoarele episoade din festivalul Imbold Nativ. Suntem siguri că vor fi cu mult antren 🙂

Day 1 pentru noi –  tur ghidat la Biserica Fortificată din Saschiz și brunch în grădina Ceainăriei Tei din Saschiz

Day 2 pentru noi – picnic cu concert la Casele Fundației Mihai Eminescu Trust

Info despre festival

Festivalul Imbold Nativ este primul demers gastronomic coordonat simultan în mai multe sate și construit aproape în întregime de membrii comunităților locale. Obiectivul principal este dezvoltarea culturii gastronomice localepromovarea eco-turismului și reducerea turismului de masă care a început să amenințe micile comunități din sate.

În 2016, Asociația Imbold a deschis o sucursală în Viscri – sit Unesco și a inițiat o serie de proiecte care au ca scop descoperirea și promovarea gastronomiei locale ca formă a patrimoniului imaterial, factor de identitate locală și națională și catalizator pentru turismul sustenabil.

Festivalul descoperă, susține, documentează și reinterpretează rețete vechi și promovează producători mici, restaurante și bucătari responsabili care respectă principiile Slow Foodsănătos, curat, corectwww.cuimbold.ro. Rezervări și bilete pe eat-local.ro

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Leave a Reply

X