Loading

“Filmele LUX. 10 pentru 10” la Cinema Elvira Popescu, în București

Știm că se apropie în curând o vacanță în toiul săptămânii și tare ne mai bucurăm. Unii dintre noi vor pleca din București, dar pentru cei care rămân pe aici, avem o recomandare foarte bună, mai ales dacă nu ați apucat să vedeți Toni Erdmann (un film care ne-a plăcut foarte mult), Sieranevada sau Son of Saul, doar ca să dăm câteva exemple.

Cinema Elvira Popescu

 

Săptămâna viitoare avem evenimentul „Filmele LUX. 10 pentru 10”, organizat de Biroul Europa Creativă – MEDIA România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului, cu sprijinul Biroului de Informare a Parlamentului European în România.

Cinema Elvira Popescu

 

În felul acesta se aniversează 10 de ani de la prima ediție a Premiilor LUX, distincții acordate anual de Parlamentul European. Și tot anul acesta Programul MEDIA al Uniunii Europene împlinește 25 de ani.

„Filmele LUX. 10 pentru 10” va începe pe 1 decembrie, de la ora 18.00, cu cel mai recent lungmetraj regizat de Cristi Puiu, „Sieranevada”, propunerea României la Premiile Oscar din 2017.

  • Când? În perioada 1 – 4 decembrie
  • Unde? La cinema Elvira Popescu, din București
  • Ce vedem? Sieranevada, Morgen, Katalin Varga, Toni Erdmann, Son of Saul, Crulic,  California Dreamin’, Bibliothèque Pascal, Medalia de onoare, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

Cinema Elvira Popescu

Bine de știut:

  • toate proiecțiile vor fi urmate de sesiuni Q&A moderate de Irina Margareta Nistor.
  • abonamentul pentru toate cele 10 proiecții costă 10 lei și poate fi cumpărat de pe eventbook.ro.
  • Institutul Francez va folosi încasările, care provin din vânzarea abonamentelor la evenimentul “„Filmele LUX. 10 pentru 10”, pentru promovarea producțiilor românești în cinematograf în cursul anului 2017.

Ne vedem la cinema!

Leave a Reply

X