Loading

Gărâna Jazz Festival 20 – Book and Exhibition 02.02 – 22.02

Cel mai probabil datele menționate în titlu, 02.02 – 22.02, nu au fost alese la întâmplare. Festivalul de la Gărâna, despre care am povestit mai multe zilele trecutesărbătorește 20 de ani în ritm de jazz în aer liber. Așa că a invitat doi frați fotografi, Horațiu și Mihai Șovăială, să petreacă 7 zile la Gărâna pentru a documenta a 20-a ediție.

Cei doi au ajuns pentru pentru prima dată la Gărâna anul trecut. Au interpretat tema festivalului pornind de la un studiu al fotografiei vernaculare & al fotografiei documentare a anilor 60-70 și au propus pentru ediția aniversară realizarea unui proiect editorial format din două părți distincte, dar dependente reciproc.

Mai exact, în debutul celei de-a 20 a ediții a festivalului vom avea o selecție subiectivă a fotografiilor realizate de frații Șovăială prezentată în cadrul unei expoziții la Galeria Mobius din București, în perioada 2-22 Februarie 2017. Tot aici și tot atunci, pe 02.02, va fi lansat și albumul aniversar.

Gărâna


Lansare: Joi, 2 Februarie, ora 19:00, Mobius Gallery
Strada D.I. Mendeleev, nr. 2
010361 București, Sector 1, Romania

Facebook event

Organizator: Asociația Culturală Mono în parteneriat cu Fundația Culturală Jazz Banat și Galeria Mobius.

20.
Fotografii: Horatiu Șovăială & Mihai Șovăială
Design: 72+87
Tipar: Fabrik
Tiraj: 500

www.GIFCreator.me_aHgaZy

Și în încheiere, vă lăsăm cu un paragraf din descrierea evenimentului care ne-a plăcut tare mult:

Din fericire pentru noi, jazz-ul nu e ca o poveste. Nu are început și sfârșit și nu respectă regulile clasice ale unei povestiri epice. Jazz-ul se întâmplă lângă tine, în timp cu tine. Sare în toate părțile, are începuturi după începuturi și sfârșituri după sfârșituri. Jazz-ul e imprevizibil din punct de vedere temporal. Starea asta de permanentă confuzie temporală te ajută să rămăi mai mult în momentul de care te-ai îndrăgostit.

Ne vedem la expoziție, da?

Leave a Reply

X