Loading

Grădină secretă la Street Delivery 2017!

Vine, vine Street Delivery 2017! În week-end se închide din nou strada pentru mașini și se deschide pentru oameni. Ajuns la ediția a XII-a, evenimentul-manifest de arhitectură și urbanism vorbește anul acesta despre grădinile posibile ale orașului.

Între 9 și 11 iunie, strada Arthur Verona, una dintre cele mai frumoase artere din București, am zice noi, devine spațiu de desfășurare pentru proiectele care își propun să facă Bucureștiul mai verde: instalații urbane, work-shop-uri, dezbateri, concerte, artă stradală și performance.

festivalier

festivalier

O grădină secretă în mijlocul Bucureștiului

Una dintre veștile importante ale ediției 2017 este reactivarea Grădinii Universitarilor, un spațiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând. Fiind unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Bucureștiului, această grădină acoperă aproximativ 4.000 mp de junglă urbană aflată în jurul unui monument istoric clasa A ridicat în 1860 — Casa Librecht-Filipescu, cunoscută astăzi drept Casa Universitarilor.

Prin acest proiect, Universitatea din București face un pas important în demersul său de a integra grădina Casei Universitarilor în circuitul urban, valorificându-i astfel potențialul pentru dezvoltarea comunitară atât a zonei, cât și a întregii capitale. Mai mult, prin parteneriatul cu Fundația Cărturești, Universitatea intenționează să poziționeze Casa Universitarilor și Grădina Botanică într-un circuit al evenimentelor culturale, educaționale și sociale, cu impact asupra comunității, a declarat Mirabela Amarandei (Universitatea din București).

Grădina Universitarilor – amenajată după un proiect Calup – va găzdui în cadrul Street Delivery o zonă de lounge, ateliere de grădinărit, un brunch party și dezbaterile Street Talks despre spațiile verzi ale Bucureștiului. Pe lângă toate acestea, vizitatorii au la dispoziție pe strada Arthur Verona și în parcul Grădina Icoanei tururi ghidate, work-shop-uri creative pentru copii și adulți, ateliere de sticlărie, de croitorie, linogravură sau serigrafie, două scene de muzică, proiecții de film susținute de Anim’est, Cinepub și NexT Film Festival, sesiuni live de graffiti, instalații urbane și idei pentru grădini neconvenționale.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe platforma http://street.delivery.

festivalier

festivalier

festivalier

Street Delivery prin țară

Spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în cele șase orașe participante, pe parcursul a trei săptămâni din luna iunie:

Organizatorii Street Delivery sunt Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Anul acesta partenerul invitat în proiectarea și amenajarea spațiului Grădinii Universitarilor este Calup – un proiect de regenerare urbană cu misiunea de a reintegra spații valoroase inactive în circuitul cultural și economic al orașului, urmărind creșterea calității vieții urbane.

festivalier

Leave a Reply

X