Loading

HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo

Deși a trecut vara, motiv de tristețe estivală și festivalieră, gândul că se-apropie SoNoRo tomnatic ne-a echilibrat emoțional. Este, fără doar și poate, unul dintre cele mai elegante, stilate și fluide evenimente de la noi din țară. Avem deja un istoric de mari fani ai acestui festival și ne bucurăm că începând cu acest an, Festivalier este partener media.

Așadar, a XII-a ediție, care va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie, ne are și pe noi acolo pe afiș (hihi). Mereu spunem că SoNoRo este un fel de castel al festivalurilor românești, unde nu intri decât adecvat îmbrăcat, adecvat pregătit, cu omul potrivit lângă, pășești ușor și ai grijă să nu spargi ceva de valoare.

HIDE&SEEK este tema în acest an și, așa cum echipa lor ne-a tot obișnuit, vor fi tot soiul de conexiuni și asocieri minunate: de la poezie, video art, fashion design, până la un quest labirintic.

De ce iubim SoNoRo?

Un alt aspect pentru care îi iubim așa de mult la SoNoRo îl reprezintă spațiile în care organizează concertele. Datorită acestui festival am avut acces de-a lungul anilor la locuri incredibile, arhitecturi pe care în alte condiții nu prea ți se permite să le vezi.

Anul ăsta, drumul SoNoRo arată cam așa: Palatul Cotroceni, Cercul Militar Național, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, Ateneul Român sau Sala Radio, dar și în locuri cărora SoNoRo le va adăuga și această nouă destinație de sală de concert: Aula ASE, Palatul Bragadiru, Casa Boema, din Cluj sau noua aripă a Carului cu Bere, din București.

Desfășurată în București, Timișoara, Cluj și Brașov, cea de-a XII ediție va fi susținută de 50 de artiști din 15 țări, dintre care îi menționăm pe Gilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, Zoran Markovici, Storioni Trio și Kamerata Kronstadt, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu.

BONUS (super recomandăm acest eveniment, anul trecut a fost de vis)

Maratonul concertistic de o zi inițiat anul trecut cu aMUSEbouche, va fi reiterat anul acesta duminică, pe 29 octombrie, cu Labyrinth, un parcurs de trei concerte, ce va debuta la ora 11.00, la Caru’ cu Bere, în noul spațiu destinat evenimentelor culturale, va continua la ora 16.00, cu un concert la Arcub – Hanul Gabroveni, unul dintre partenerii tradiționali ai Festivalului SoNoRo, și se va încheia la Qreator, la ora 19.00, cu un concert la fel de nonconformist precum noul spațiu deschis recent în București, avându-l ca protagonist pe violonistul francez Gilles Apap. 

Concertele SoNoRo din București se vor încheia cu tradiționalul concert de la Ateneul Român, unde, de data aceasta ascultătorii vor fi invitați să caute tema în variațiunile unor mari capodopere ale muzicii printre care se numără Cvintetul cu clarinet de Johannes Brahms și Cvartetul cu două violoncele al lui Anton Arensky.

Biletele și abonamentele pentru concertele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone si Domo.

Mai multe detalii pe www.sonoro.ro.

Noi ne-am pregătit hainele de castel, vă așteptăm!

Leave a Reply

X