Loading

HipTrip 2018 aduce filme premiate la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam și Sitges

Ne bucurăm de fiecare dată când aflăm vești despre HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România. Asta nu doar pentru că ni se pare un festival foarte fain, cu o idee originală și cu o echipă curajoasă, dar și pentru că ne amintește că primul interviu pe care l-am publicat aici, pe Festivalier, a fost cu Cătălin Olaru, selecționerul festivalului.

Așa că, putem spune că festivalul are pentru noi o valoare sentimentală și că  în mod clar nu am rata ocazia să vă povestim ce se întâmplă la ediția 2018.

HipTrip Travel Film Festival ajunge anul acesta la ediția a V-a și va avea loc în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro.

Ce filme vedem la HipTrip 2018?

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 20,00, cu filmul Trei vârfuri / Three Peaks, câștigătorul Variety Piazza Grande Award la Locarno în 2017, în regia lui Jan Zabeil. Producția aduce în discuție felul în care se pot integra copiii dintr-o relație anterioară într-un cuplu nou. Bilete aici.

Din selecția Berlinale 2018, HipTrip aduce la București Viața haotică a lui Nada Kadić / The Chaotic Life Of Nada Kadić, o poveste despre relația dintre o mamă și fiica ei, desfășurată de-a lungul unei călătorii pline de peripeții prin Bosnia și Herțegovina. Vineri, 12 octombrie, de la ora 18,00, la Cinema Elvire Popesco. Bilete aici.

Premiat cu Mențiunea Specială pentru Cel mai bun documentar la Berlinale, filmul brazilian Fost șaman / Ex-Shaman spune povestea unui membru al tribului brazilian Paiter Surui, fost șaman care, încercând să-și vindece semenii, se confruntă cu ostilitatea unui preot creștin și a spiritelor pădurii. Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 18,00, la Cinema Elvire Popesco. Bilete aici.

Așa cum ne-a obișnuit, HipTrip 2018 a pregătit și două filme pentru copii:

Lup și Oaie / Wolf and Sheep este inspirat de paginile unui jurnal încă nepublicat și urmărește comunitățile de păstori dintr-o zonă inaccesibilă a Afganistanului, în care lupii sunt la fel de importanți ca oile. Filmul a fost premiat la Cannes 2016 cu Premiul C.I.C.A.E. al Secțiunii Quinzaine des Réalisateurs. Bilete aici.

Din secţiunea Generation Kplus, Berlinale 2018, la București va putea fi văzut Cleo&Paul / Allons enfants, o experiență interesantă văzută prin ochii unor copii de 3 ani, Cleo și Paul, care se rătăcesc în Paris și se caută unul pe celălalt. Bilete aici.

Cele două filme se pot vedea sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 11,00, la Cinema Elvire Popesco.

Filmul Marlina Ucigașa în patru acte / Marlina the Murderer in Four Acts este un ”melanj iscusit de film de gen și de sensibilitate arthouse” (Variety), un thriller indonezian despre Marlina, proaspăt devenită văduvă. Este un film despre curaj, emancipare, transformare și supraviețuire. Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20,00. Bilete aici.

Producția Azougue Nazaré este câștigătoarea Premiului pentru Debut la Rotterdam IFF 2018. Acțiunea are loc în Nazaré da Mata, un orășel din Pernambuco, Brazilia, acolo unde tinerii nu țin rap battle-uri, ci se războiesc în samba. Duminică, 14 octombrie, de la ora 18,00. Bilete aici.

HipTrip 2018 se va încheia cu o călătorie prin partea marocană a munților Atlas, alături de un șeic muribund și doi bandiți. Mimoze / Mimosas este câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes 2016. Duminică, 14 noiembrie, de la ora 20,00. Bilete aici.

INFO

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim­-plan o anumită destinație, ci ilustrează într­-o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu-­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma dintr-­un turist într-­un călător și explorator și făcându­-l să-­și dorească să descopere lumea altfel.

Pentru mai multe detalii, urmăreşte site-ul  şi pagina de Facebook.

Leave a Reply

X