Loading

Începe HipTrip Travel Film Festival #3

Ne bucură tare mult week-end-urile în care avem câte un festival la care să mergem. Iar de data asta avem chiar două, deci vă dați seama ce delir pe noi: SoNoRo și HipTrip. Despre primul povestim în curând, iar despre al doilea chiar acum.

14717305_1224252764313740_281799501891241812_n

Când: 27 – 30 octombrie
Unde: Cinema Union și Cinemateca Eforie din București
Ce: 20 de filme din toate colțurile lumii

HipTrip Travel Film Festival este singurul festival de pe la noi dedicat cinefililor preocupați de călătorii, dar și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. La celelalte două ediții organizatorii au adus împreună profesioniști din domeniul de travel, cinematografie, călători pasionați, exploratori cunoscuți, atât de la noi, cât și din străinătate, pentru evenimente speciale, proiecții și work-shop-uri.

14517402_1196501083755575_8666329096790514352_n

Ce vedem la ediția 2016? Avem 4 secțiuni, după cum urmează:

1. Focus on the road – dedicată genului de film road-movie, aici vor fi 7 filme din țări precum Norvegia, Irak, Argentina, Olanda, Qatar, Franța, Germania, China, Brazilia. Festivalul va debuta joi, 27 octombrie, cu filmul El Clasico (r: Halkawt Mustafa), propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017, povestea a doi frați care se aventurează într-o călătorie primejdioasă către Spania.

2. Exploratorii – pentru că misiunea festivalului este de a inspira și încuraja spectatorii să se transforme în visători și chiar în exploratori, fie că vorbim de orașele îndepărtate ale lumii sau de o incursiune pe un tărâm mai puțin prietenos, precum zonele polare sau deșertul. Aici vor fi 8 filme din țări precum SUA, Danemarca, Franța, Islanda. Cu ocazia Zilei Mondiale pentru Patrimoniul Audiovizual, la Cinemateca Union va fi difuzat clasicul Nesfârșita vară / The Endless Summer (SUA; 1966, r: Bruce Brown), cel mai cunoscut film despre surf, care a reușit să atragă încasări de peste 35 de milioane de dolari și să stârnească imaginația a generații de pasionați ai acestui sport și nu numai.

11

 

3. Social Trip – filme despre aventuri cu grad ridicat de simț civic. Aici vor fi două filme: un documentar despre studenții din sud-estul Europei care își părăsesc căminele pentru a găsi ceva mai bun în Statele Unite și un altul despre o călătorie în părțile abandonate ale Americii, din New York până în San Francisco.

4. HipKids – secțiunea dedicată copiilor, părinților și bunicilor va prezenta documentare și scurtmetraje de animație premiate la cele mai bune festivaluri de profil din lume.

Biletele au fost puse în vânzare prin Eventbook.ro şi prin rețeaua de parteneri (Librăria Engleză Anthony Frost, Librăriile Humanitas Cişmigiu/Kretzulescu/Auchan Titan şi altele). Programul complet poate fi găsit aici, iar pentru anunțuri de la fața locului, urmăriți și pagina de Facebook.

Să ne ziceți și nouă ce filme v-au plăcut și cu ce idei de călătorii v-a lăsat HipTrip. Dăm la schimb impresii.

 

Credit foto: HipTrip Travel Film Festival.

Leave a Reply

X