Loading

A început Gărâna Jazz Festival!

Da, da, chiar ieri a început a 23-a ediție a Gărâna Jazz Festival. 

Până ajungem și noi la festival, am zis să vedem puțin ce se anunță anul acesta, să facem o recapitulare.

60 de muzicieni din toată lumea aduc 20 dintre cele mai noi proiecte de jazz pe cele trei scene ale festivalului.

Până duminică târziu în noapte vom asculta concerte de jazz an pe cele trei scene ale festivalului: Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 22 de ani.

Dacă vă hotărâți spontan să veniți la festival, este bine să știți că veți găsi bilete la fața locului, adică chiar la intrare, iar spații pentru amplasarea cortului sunt destul de multe.

Pe cine ascultăm la Gărâna Jazz Festival 2019?

Vineri, 12 iulie – sunt programate 5 concerte.

11:00 –  Biserica Catolică din Văliug găzduiește concertul claviaturistului Raul Kusak.

19:00 – în Poiana Lupului vor concerta – Horea Crișovan & JazzyBIT și Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu, Giovanni Guidi Quintet, Per Mathisen – The Bass Viking și Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu.

Sâmbătă, 13 iulie – sunt programate 7 concerte

11:00 – la Biserica Catolică din Văliug va fi concertul muzicianului clujean Rodion GA.

14:00 – la Hanul La Răscruce vom avea Romanian Jazz Meeting. Afrodizzy, Luiza Zan și chitaristul Iulian Pavelescu, invită publicul să experimenteze buna-dispoziție și optimismul prin intermediul muzicii, iar Cătălin Milea Group va susține un concert tribut adus unuia dintre cele mai iubite trupe, sub titulatura Jazz on Pink Floyd.

19:00 – Sezonul România-Franța 2019 și Gărâna Jazz Festival prezintă pe scena mare, de la ora 19, trei proiecte ale unor muzicieni francezi importanți: Jacky Terrasson Trio, Renaud Garcia-Fons & Dorantes și Grégory Privat Trio. În încheierea celei de-a treia seri a festivalului vor cânta două personalități ale jazzului mondial: contrabasistul Lars Danielsson și trompetistul Paolo Fresu.

Lars Danielsson și trompetistul Paolo Fresu.

Duminică, 14 iulie – sunt programate 7 concerte

11:00 – la Biserica Catolică din Văliug vom avea un concert cu Adrian Schwartz-Dinu & Horea Crișovan.

14:00 – la Hanul La Răscruce continuă seria Romanian Jazz Meeting cu  Sorin Zlat Quartet și quartetul berlinez Philm, condus de saxofonistul Philipp Gropper. 

19:00 – În Poiana Lupului seara începe cu quartetul saxofonistului polonez Maciej Obara, iar mai poi vor intra pe scenă Bobby Previte’s Classic Bump Band 20 Year Reunion Tour feat. Ray Anderson, Marty Ehrlich, Wayne Horvitz, Jerome Harris, John Surman și Moshulu. 

Info bilete

Dacă nu ați achiziționat încă bilete la festival, o mai puteți face online pe www.garana-jazz.ro/bilete sau www.bilete.ro.

Biletele vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei, și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.

Kitul de festival, informațiile despre modalitățile de a ajunge la Gărâna și posibilitățile de cazare, traseele de drumeții și mountain biking le puteți găsi pe www.garana-jazz.ro.

 

 

 

Leave a Reply

X