Loading

Începe săptămâna Jazz in the Park! Vezi programul

Luni, pe 26 iunie, începe Jazz in the Park, un festival care ne place din mai multe motive.

În primul rând, pentru că este un exemplu de mobilizare locală, de implicare a clujenilor în susținerea unor cauze sociale prin intermediul Fondului Jazz in the Park, despre care am scris pe larg aici. 

Apoi pentru că line-up de anul acesta, printre care găsim și concerte cu Dhafer Youssef, Susana Baca (despre care am scris aici) sau Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, arată foarte bine. Bilete mai găsiți aici. 

Și nu în ultimul rând, pentru că vor fi peste 100 de concerte la Opera Maghiară, în Parcul Central, pe malul Someșului și la Pata Rât, reprezentații artistice pe străzile din oraș, petreceri și mii de experiențe faine în săptămâna 26 iunie – 2 iulie.

Suntem nerăbdători să mergem în Parcul Central, la recitalul de pian de la miezul nopții pe care îl va susține Bogdan Vaida, cu care am discutat mai multe despre festival aici. 

Harta și programul festivalului

festivalier

Harta festivalului cu punctele cheie poate fi urmărită mai sus. Am sesizat că există și un bike point, ceea ce ne bucură foarte mult.

Programul pe zile poate fi vizualizat aici, dar ca să vă dăm o mână de ajutor în plus, îl detaliem în continuare:

Parcul Central  – punctul 0 al festivalului. Vor fi trei scene: Main Stage powered by Staropramen, Electro-Jazz Stage și Chill Out Stage unde veți asculta live trupe precum Vintage Trouble, Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Viva Vox, Tatran, Mammal Hands, Hidden Orchestra, Coma acoustic, Big Band Gaio, JazzyBIT, Butterflies in my Stomach, Koszika and the HotShots, Sebastian Spanache Trio, sZempol Offchestra, pianistul Bogdan Vaida, Alex Calancea Band, Brum, Gauthier Toux Trio, Niogi and Pete Lockett.

Opera Maghiară găzduiește cele trei concerte extraordinare din primele trei zile ale festivalului: luni – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, marți – Dhafer Youssef, miercuri – Susana Baca. Bilete și abonamente sunt disponibile pe biletmaster.ro, eventim.ro și kompostor.ro.

La Form Space vor fi petrecerile Jazz in the Park. Toți cei care au abonament au acces și la cele două petreceri de vineri și sâmbătă noapte: Jazz Up your Spirit cu DJ Vadim și Back to the Roots cu Ours Samplus. Bilete doar pentru party-uri puteți lua de pe biletmaster sau kompostor.

Malul Someșului e locul unde descoperiți trupe de jazz de la noi și din țări străine. De marți și până joi inclusiv vor avea loc concerte de la ora 18 și până la 23.

Pata Rât găzduiește cea mai inedită scenă de la Jazz in the Park 2017. Organizatorii amplasează o scenă în apropiere de Unitatea Mobilă de la Pata Rât, care va fi activă marți, în intervalul 16 – 21. Dario Rossi, Hot Club de Cluj, Taraf de Caliu și o trupă surpriză vor concerta aici pentru comunitatea de la Pata Rât.

festivalier

Blend e locul în care veți găsi jam session cu artiștii Jazz in the Park. Marți, miercuri și joi, de la ora 22 și până târziu în noapte.

Pe Bulevardul Eroilor, la Off the Wall, în piațeta Operei Maghiare și în fața clădirii The Office vă puteți bucura de artă stradală.

Jazz in the Park Festival va avea loc timp de 7 zile, în perioada 26 iunie-2 iulie 2017.

Este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, recomandat ca o experiență Staropramen de partenerul de tradiție al festivalului, powered by BCR, susținut de Mega Image și realizat printr-un amplu parteneriat cu Daisler Print House din Cluj.

Jazz in the Park recomandă cu încredere Almdudler – cea mai sănătoasă băutură răcoritoare. Proiectul este, de asemenea, susținut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch și Betfair.

Detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro și pe www.facebook.com/jazzintheparkromania.

Leave a Reply

X