Loading

Let’s get visual: începe Bucharest PhotoFest

Am zis să scoatem la înaintare imaginile și să vă convingem să mergeți la Bucharest PhotoFest, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie.

Se anunță a fi cel mai intens festival de fotografie din România și, la cum arată vizualurile și fotografiile care însoțesc campania de comunicare, pe noi ne-a cam convins să mergem și să aflăm mai multe detalii.

Sloganul acestei ediții este Let’s get visual! , iar organizatorii și-au propus să aducă la București, chiar sub ochii noștri, fotografia documentară și să ne implice într-o poveste culturală din care să ieșim mai bogați.

Ce vom vedea la festival?

Pe toată perioada festivalului vor fi 35 de evenimente – expoziții, proiecții de filme, dezbateri, work-shop-uri și prezentări de portofoliu, atât pentru fotografii profesioniști, cât și pentru noi, cei care iubim fotografia, dar nu lucrăm neapărat în acest domeniu (ca să nu zicem amatori pentru că nu ne place acest cuvânt.)

Seara de luni, 25 septembrie, va fi dedicată deschiderii oficiale și va prezenta un concert special oferit de trupa românească ORKID, în Expirat – Halele Carol.

Apoi, pe parcursul celor două sptămâni ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, fotografi sau oameni de film: Niclas Hammarström (Suedia), Nidal M. A. Rohmi (Palestina), Troy Moth (Canada), Polina Shubkina (Rusia – România), Dean C.K. Cox (SUA – Suedia), Elisa Purfürst (Germania) și nu numai, artişti ce își vor expune lucrările și-și vor împărtăși experienţele. De asemenea, îi vom regăsi în program și pe câțiva artiști români: Ada Condeescu, Vlad Petri, Ioana Moldovan, Aurel Manea și alții.

Conţinutul acestei ediţii promovează la Bucureşti Sony World Photography Awards – cea mai mare competiție de fotografie din lume -, expoziţii speciale cu subiecte din Korea de Nord până în Iraq sau Fâșia Gaza, din Orientul Mijlociu până în Islanda sau Canada.

De asemenea, festivalul va prezenta și proiecțiile oficiale a două filme regizate de cunoscutul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand – Terra și A Thirsty World, lansarea și dezbaterea „Protest”, Koudelka: Shooting Holy Land – o proiecție specială de film însoțită de o sesiune Q&A alături de oamenii din echipa de producție.

 

INFO

Bucharest Photofest face parte din Photo Europe Network, cea mai mare reţea de festivaluri de fotografie din Europa.

Organizator: Grupul Filos

Locurile de desfăşurare: Expirat – Halele Carol, Cinema Elvira Popescu, Centrul Ceh, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, Galeria Odeon, POINT, Qcreator by IQOS, Bistro Carusel, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Control Club.

Mai multe detalii pe www.bucharestphotofest.com sau www.fb.com/bucharestphotofest

Cam asta ar fi în linii foarte mari. Mergeți și vedeți despre ce este vorba, vorbiți cu fotografii invitați și aflați tot ce se poate despre fotografia documentară – un subiect care credem că merită mult mai multă atenție.

Succes organizatorilor și ne vedem pe teren, la Bucharest PhotoFest!

 

Leave a Reply

X