Loading

LIKE CNDB 2017 – Festival de dans contemporan. În București.

17 spectacole în 2017 

Ce spectacole de dans contemporan de la Festivalul LIKE CNDB – Schimbăm idei am vrea să vedem? Înițial am zis că facem o selecție, dar după aceea ne-am dat seama că le-am vedea pe toate, de fapt.

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) organizează pentru a patra oară acest festival, care va avea loc până pe 26 martie. Ediția 2017 conține, în premieră, producții internaționale și evenimente prezentate în parteneriat cu instituții și teatre bucureștene, cum ar fi ARCUB și Nottara, dar și spectacolele artiștilor sprijiniți de CNDB prin Selecția de proiecte 2016.

Anul acesta organizatorii anunță cea mai bogată selecţie de până acum, cu 17 spectacole, printre care şi cele găzduite de instituţiile partenere, discuţii cu publicul, dezbateri, proiecţiile unor filme din Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World România, un work-shop şi un performance one on one.

festivalier

Ce ne-a mai plăcut nouă tare mult la acest festival? Mesajul directorului festivalului, Vava Ștefănescu, care ne-a cam dat de gândit:

Lumea în care trăim azi pare să se întoarcă spre ea însăși. Atenția noastră este obligată să fie distributivă, bombardați de toate tipurile de informații, de schimbări importante, uimiți de gesturi radicale, atinși de nesiguranță și neîncredere.

În acest context, vorbim încă în 2017 despre principii integratoare. Expresia artistică este în principiu apolitică, dar este din principiu critică. Nicio expresie artistică nu este, nu ar trebui să fie inocentă.

În ce măsură arta coregrafică contemporană filtrează și critică astăzi, adună idei și generează altele noi?

În ce măsură artiștii se uită la oamenii din jur, citesc și lucrează cu semnele actualității?

Și, în oglindă, în ce măsură publicul filtrează și critică, adună idei și generează altele noi?

În ce măsură se uită publicul la creațiile artiștilor, citeşte și integrează semnele artei contemporane?

Revenind la ediția 2017 a festivalului, câteva detalii esențiale:

  • Când: 1 – 26 martie
  • Unde: Sala Stere Popescu din Bulevardul Mărăşteşti 80-82, la ARCUB (Str. Lipscani 84-90) şi la Teatrul Nottara (Bulevardul Magheru 20) din București.
  • Programul: complet poate fi văzut aici și aici.
  • Bilete: aici.

Vă lăsăm cu o selecție de imagini din diferite spectacole de dans contemporan de la CNDB:   festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

Credit foto: Alina Ușurelu.

Leave a Reply

X