Loading

Începe Festivalul de Muzică Veche. Vezi programul!

Anul trecut, la început de noiembrie, ne întrebam cât de nouă este muzica veche și ce ne facem când avem un festival cu un subiect specific, cum este muzica cultă, pe care nu îl cunoaște chiar toată lumea? Ne-a plăcut tare mult abordarea organizatorilor Festivalului de Muzică Veche care au plasat evenimentul în prezent, au abordat un aer proaspăt și amuzant, păstrând totuși în vizor rolul festivalului și tipul de muzică pe care îl promovează.

Și pentru că este din nou noiembrie și nouă ne plac colaborările pe termen lung, am revenit cu noutăți despre ediția actuală a Festivalului de Muzică Veche care va începe foarte curând, mai exact luni, pe 13 noiembrie.

Organizatorii își concentrează atenția anul acesta asupra clavecinului – instrumentul suprem al Barocului muzical european, și a felului în care acesta a evoluat în timp. De la un simplu instrument de acompaniament, de dimensiuni reduse, clavecinul „s-a transformat” treptat într-un  veritabil solist.

Așa că, în acest spirit, ediția a XII-a a festivalului poartă titlul de Clavecinissimo. 

Ce artiști vin și unde vor cânta?

Artiști de muzică cultă din Spania, Germania, Italia și România vor avea concerte pe parcursul celor două săptămâni de festival: Xavier Diaz Latorre, Pedro Estevan, Marco Mencoboni, Ketil Haugsand, Steffen Schlandt și mulți alții.

Muzica veche se va asculta în mai multe spații din București: Muzeul Național de Artă al României, Institutul Cultural Român, Teatrul Evreiesc de Stat, Biserica Anglicană. 

Vezi programul

Fără prea mult cuvinte în plus, iată care este programul Clavecinissimo, cu toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv cu link-uri spre bilete.

🎹  Inspired by Corelli
Melinda (vioară barocă), Mircea (vioară barocă), Raluca (clavecin), Ciprian Câmpean (violoncel baroc), lăută/teorbă: (Andrej).
Luni, 13 noiembrie, 19,00. Teatrul Evreiesc de Stat

Bilete aici

🎹 Toccami l’anima
Concert solo clavecin – Marco Mencoboni
Joi, 16 noiembrie, 19,00. Biserica Anglicană, repertoriu italian

Bilete aici 

🎹 Bach and the French
Concert solo clavecin – Ketil Haugsand
Luni, 20 noiembrie, 19,00. Biserica Anglicană, repertoriu francez (Forqueray, Rameau, D`Anglebert)

Bilete aici

🎹 Eveniment Taskin
Prezentarea proiectului de restaurare a clavecinului Taskin de la M.N. Peleș
Marți, 21 noiembrie, 19,00. MNAR (Sălile de expoziții dinspre Str. Știrbei Vodă)

🎹 Clavecinissimo by French
Spectacol de muzică barocă franceză (in memoriam prof. Ogneanca Lefterescu): Aysel Pușcașu, Ana Ghizdeanu, Evelin Brânzei, Roxana Neacșu, Raluca Enea (solo clavecin), Mariana Pachiș (scenografie, visuals), Laurențiu Calomfirescu (regie).
Vineri, 23 noiembrie, 19. Sala de festivități a Institutului Cultural Român.

🎹 Sones de palacio
Xavier Diaz Latorre (vihuela, chitară barocă) și Pedro Esteban (percuții).
Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 19.00. Sufrageria Regală (MNAR).

Bilete aici

🎹 Bach 2.1

Concerte la două clavecine de J.S. Bach. Steffen Schlandt, Raluca Enea (clavecin), Melinda Beres, Mircea Ionescu (vioară barocă), Adorján Csaba (violă), Lázár Zsombor (violoncel), Szögyör Arpád (violone).
Marți, 28 noiembrie, 19,00. Sala Auditorium (MNAR).

Bilete aici

Mai multe detalii găsiți pe site și pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

X