Loading

Marea Unire a Creativilor @Alba Iulia sau cum pot învăța tinerii să facă un festival?

Astăzi vă povestim despre un super proiect care va avea loc la Alba Iulia luna viitoare.

Mai exact și mai precis este vorba despre Marea Unirea a Creativilor @Alba Iulia, un proiect cât trei și o ocazie ca tinerii să afle direct de la specialiștii în domeniu cum se poate crea un festival.

Ni se pare o idee foarte bună și am zis să vă povestim și vouă că poate vreți să participați sau să le recomandați prietenilor să meargă.  Plus că treaba asta cu organizarea unui festival este doar una dintre cele trei părți ale proiectului. Stați să vedeți.

Ce este “Marea Unirea a Creativilor @Alba Iulia”

„Marea unire a creativilor@Alba Iulia” este un proiect în premieră națională, special creat pentru a marca aniversarea Centenarului la Alba Iulia și pentru a poziționa orașul pe harta centrelor culturale inovative la nivel european.

Proiectul se va desfășura în perioada 5 – 11 noiembrie 2018 și va avea trei secțiuni la fel de importante:

  • o conferință internațională pe tema dezvoltării comunitare prin cultură la care sunt așteptați reprezentați din mai multe țări europene, printre care Italia, Estonia, Portugalia, Suedia, Serbia și din România;
  • o serie de 5 workshop-uri adresate tinerilor care se va încheia cu organizarea unui festival de două zile realizat integral de tineri;
  • o expoziție de panouri interactive.

De ce ni se pare nouă foarte tare acest proiect? Pentru că organizatorul, Asociația Cartierul Creativ Carolina, și-a propus  să facă la Alba un nou model de dezvoltare comunitară prin cultură și să contureze un cadru de discuție și schimb de bune practici între centre culturale europene. Sună foarte bine, nu?

Workshop-urile care te invață cum să faci un festival!

Așa cum povesteam, una dintre părțile acestui proiect amplu constă într-o Sesiune de workshop-uri dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, în cinci domenii din sectorul industriilor creative: video design, storytelling, marketing cultural, DJ-ing și design grafic.

Și o veste foarte bună pentru toți cei interesați de festivaluri: sesiunea de workshop-uri se va încheia cu organizarea unui festival realizat integral de participanți, fiecare dintre aceștia având ocazia să contribuie direct la realizarea unei părți din eveniment (spre exemplu: realizarea unui playlist, crearea unui design video ș.a.m.d.); Înscrieri aici, termen limită: 28 octombrie.

Așa că, dacă ești din Alba Iulia, ai între 15 și 25 de ani și vrei să participi, îți recomandăm să te înscrii cât mai repede. Trainerii sunt oameni cu multă experiență în domeniile lor, vor ști să-ți arate exact ce și cum trebuie să faci, așa că vei avea numai de câștigat.

Informații complete despre traineri și workshop-uri găsești aici.

INFO

“Marea Unire a Creativilor @Alba Iulia” este un proiect în premieră națională, special creat pentru a marca aniversarea Anului Centenarului la Alba Iulia și pentru a poziționa orașul pe harta centrelor culturale inovative la nivel european.

Este un proiect organizat de Asociația Cartierul Creativ Carolina, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și a Primului Război Mondial (sesiunea 2018) și co-finanțat de Primăria Alba Iulia. 

Mai multe detalii găsești pe site-ul proiectului sau pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

X