Loading

Ne place Jazz in the Park!

Am tot scris despre Jazz in the Park în perioada asta și este destul de clar că ne place festivalul și pentru că suntem mari fani ai muzicii jazz, dar mai avem un motiv. Apreciem tare mult festivalurile care ajută într-o formă sau alta comunitățile din care fac parte. Ni se pare un aspect foarte important și ne dorim să-l vedem replicat la cât mai multe evenimente mari, medii sau mici. Așa că, ori de câte ori observăm acțiuni în sensul ăsta, vrem să scriem despre ele în speranța că îi vor inspira și pe alți organizatori pe viitor.

Și acum să vă oferim mai multe detalii.

festivalier

Fondul Jazz in the Park

Chiar de la a doua ediție a festivalului, mai exact din 2014, organizatorii au lansat Fondul Jazz in the Park din dorința de a determina comunitatea să se implice în proiecte care transformă în bine orașul Cluj – Napoca.

Cum funcționează? Accesul la concertele Jazz in the Park din Parcul Central și de pe malul Someșului este liber, dar participanții pot cumpăra unul sau mai multe bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park. Suma minimă pe care participanții o pot direcționa spre fond este de 10 lei. Cei care aleg să cumpere un bilet neobligatoriu extra, în valoare de 50 de lei, vor primi un tricou de susținător al Fondului Jazz in the Park.

Cumpără  biletul neobligatoriu și susține Fondul Jazz in the Park

Partea frumoasă este că oamenii chiar plătesc biletele neobligatorii. Anul trecut, în Fondul Jazz in the Park s-au adunat 15.000 de Euro, bani care au ajuns la trei proiecte artistice: Măscărici, Moara și Our Environment Remixed. Cele trei proiecte au fost lansate în această primăvară și puteți găsi informații despre ele pe site-ul festivalului.

Iar la edițiile anterioare, din acest fond au fost acordate burse pentru tineri muzicieni talentați, au fost finanțate inițiative culturale și proiecte de artă experimentală.

festivalier

Ce cauze sunt susținute prin Fondul Jazz in the Park 2017?

 Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective:

  1. Finanțarea a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât (peste 1.500 de oameni locuiesc în condiții improprii, lângă groapa de gunoi). Vor fi inițiative educaționale, sociale și culturale.
  2. Finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut.

Strângerea de fonduri a început astăzi, iar proiectele care vor primi finanțare urmează să fie alese în urma unui apel public care va fi lansat în luna iulie 2017. Vor primi puncte bonus propunerile care implică în activitățile lor comunitatea de la Pata Rât.

Oricine își poate arăta susținerea pentru cauza Fondului Jazz in the Park prin cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la festival, care pot fi achiziționate din rețeaua distribuitorilor de bilete. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial al festivalului Jazz in the Park.

festivalier

Noi vom merge la Jazz in the Park și vom cumpăra bilete neobligatorii ca să susținem Fondul Jazz in the Park. Vă încurajăm și pe voi să faceți lucrul ăsta și să nu fiți modești. E important să susținem cauza și să vorbim despre ea.

Acum vă lăsăm cu răspunsul pe care ni l-a oferit pianistul Bogdan Vaida, care va susține un recital de pian la miezul nopții, în cadrul Jazz in the Park 2017, atunci când l-am întrebat cum vede Fondul Jazz in the Park și relația dintre comunitatea locală și festival: 

Mi se pare o componentă foarte importantă a festivalului. Clujenii sunt deschiși și curioși, ceea ce e o premisă bună pentru un asemenea proiect. Se poate spune, cred, că prin felul lor de a fi, de a se comporta, de a primi muzica și cultura și de a participa activ la proiecte culturale, schimbă festivalul, după cum, probabil, și festivalul schimbă puțin oamenii și societatea.

festivalier

Jazz in the Park Festival va avea loc timp de 7 zile, în perioada 26 iunie-2 iulie 2017. Va prezenta o serie de concerte pe bază de bilete – Dhafer Youssef, Susana Baca, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra -, concerte pe malul Someșului în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park, concerte în Parcul Central și reprezentații stradale artistice pe mai multe artere din oraș.

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, recomandat ca o experiență Staropramen de partenerul de tradiție al festivalului, powered by BCR, susținut de Mega Image și realizat printr-un amplu parteneriat cu Daisler Print House din Cluj.

Jazz in the Park recomandă cu încredere Almdudler – cea mai sănătoasă băutură răcoritoare. Proiectul este, de asemenea, susținut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch și Betfair.

Detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro și pe www.facebook.com/jazzintheparkromania.

 

Leave a Reply

X