Loading

Ne pregătim pentru Cinepolitica 2017

În curând, mai exact joi, pe 20 aprilie va începe cea de-a șasea ediție a Cinepolitica 2017 –  un festival dedicat filmelor cu tematică predominant politică reunite sub sloganul „singura noastră politică este cea a cinematografului”.

Programul complet va fi dezvăluit cât de repede, dar până atunci știm două aspecte foarte importante: că proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu și că vom avea următoarele filme anunțate deja de echipa de organizare:

  • Imaginea de Apoi / Afterimage, ultimul film al lui Andrzej Wajda, va deschide ediția 2017 a Cinepolitica. FIlmul aduce în prim plan povestea celui mai important artist plastic polonez al secolului XX – Władysław Strzemiński. Regizorul recreează lumea plină de zbucium și opreliști a unui artist de avangardă sufocat de socialism-realismul stalinist, în era puterii depline a acestuia. Filmul are multe ecouri și trimiteri către spiritul contemporan al societății poloneze și al lumii postcomuniste în general.

festivalier

  • Patria e a noastră / This Is Our Land, în regia lui Lucas Belvaux, spune povestea unei asistente medicale apolitice, care ajunge într-un mod neprevăzut se fie activistă în cadrul unei formațiuni ultra-naționaliste din Franța. Deși unicul ei scop era acela de a-și ajută comunitatea, Pauline va fi prinsă în vâltoarea xenofobiei şi demagogiei inoculate de doctrina partidului. Producția a stârnit controverse, fiind pusă la zid mai ales de liderii Frontului Național francez și acuzată că urmărește defăimarea organizației chiar înainte de alegerile în care Marine Le Pen candidează cu șanse importante.

festivalier

  • Războiul Regelui / The King Who Tricked Hitler, în regia lui Trevor Poots, narat de Marcel Iureș. În anul în care se împlinesc 90 de ani de la proclamarea Principelui Mihai ca Rege, organizatorii Cinepolitica aduc în premieră la București un documentar istoric special. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.”, povestește Alteța Sa Regală Regele Mihai I al României.  Este o poveste a intrigilor de palat și a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui rege tânăr.

festivalier

Deocamdată atât am avut de transmis, dar vom reveni cât de repede cu detalii și cu recomandări.

Festivalul se va desfășura în perioada 20 – 23 aprilie, așa că vă sfătuim să nu vă programați altceva în cele 4 zile de festival pentru că veți avea multe filme de vizionat la Cinepolitica!

Facebook page: https://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival/ 

festivalier

Leave a Reply

X