Loading

Nu ați văzut spectacolul “Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete? Mai aveți o șansă

Am plecat de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu un singur regret: nu am apucat să vedem spectacolul “Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete. În timp ce producția se juca la Fabrica de Cultură din Sibiu, noi eram deja în drum spre București.

Și de ce regretăm așa de tare? Pentru că vorbim despre rezultatul unei colaborări între instituții din România, Luxemburg și Franța, ca parte a schimbului cultural dintre Sibiu și Luxemburg, la zece ani de la parteneriatul pentru programul Capitală Europeană a Culturii în 2007. Spectacolul a fost prima dată montat în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster.

Despre ce este vorba? Pornind de la faptul că Ovidiu a comparat „Metamorfozele” sale cu efectele teatrului, Silviu Purcărete şi-a propus să prezinte versurile acestui poem, să redea esenţa lor poetică şi să extragă sunete şi imagini extraordinare din ele. Pentru adaptarea textului a lucrat cu dramaturgul Alain Garlan, iar împreună cu acesta a căutat să evidenţieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor.

Am înțeles din mai multe surse că rezultatul acestor colaborări (dintre țări și artiști) este unul cu adevărat spectaculos și foarte emoționant. 

Ultimele două reprezentații din România 

Vestea bună este că mai avem o șansă, de fapt chiar două. Pe 26 și 27 iunie, de la ora 21:30, în Portul Tomis din Constanța se pune în scenă spectacolul “Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, cu actorii Teatrului Național Radu Stanca Sibiu.

Cele două reprezentații fac parte din programul Festivalului Internațional de Teatru “Miturile Cetății”, singurul festival dedicat teatrului antic din România.   

festivalier
Credit foto: Dragoș Dumitru

 

festivalier
Credit foto: Dragoș Dumitru
Festivalier
Credit foto: Dragoș Dumitru

Singurul festival de teatru antic din România

În perioada 19 – 27 iunie, la Constanța are loc a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru “Miturile Cetății”. Anul acesta vor participa 20 de trupe din România, Italia, Franța, Bulgaria, Coreea de Sud, SUA, Serbia și Republica Moldova.

Piesele de teatru se vor juca atât în spații clasice, cum ar fi Teatrul de Stat Constanța și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”, cât și în locuri neconvenționale: Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic și Portul Tomis.  

Mai jos puteți vedea programul complet al festivalului.

festivalier

festivalier

Leave a Reply

X