Loading

Nu-l rata pe Asaf Avidan la Balkanik Festival!

Știm că se anunță o perioadă aglomerată, dar orice ar fi, nu-l rata pe Asaf Avidan la Balkanik Festival! Festivalul va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie 2018, iar concertul lui Asaf va fi duminică, pe 9 septembrie.

De ce insistăm să nu-l ratezi? Noi l-am mai prins într-un concert în urmă cu câțiva ani și a fost o experiență atât de faină, că ne-o amintim de ca și cum ar fi fost ieri. Dincolo de muzica lui, pe care o iubeam deja, am asistat și la un fel de stand-up comedy.

Asaf ne-a povestit atunci, relaxat și amuzat, în ce moment a compus anumite piese, ce l-a inspirat, cine a fost muza pentru diferite versuri și multe altele. Am râs, l-am înțeles, am fost parte din povestea lui pe parcursul concertului. Este acel tip de artist care are o relație cu publicul său, transmite emoții de foarte multe feluri și nu are cum să te lase indiferent.

Biiine. Acum că am făcut recomandarea principală, să revenim la Balkanik Festival. Ediția 2018 va avea loc la Youniverse Summer Club și la Gara Regală Băneasa.

Cum arată line-up-ul?

Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca  rând pe rând următorii artiști: Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera.

ASAF AVIDAN – THE STUDY ON FALLING – SOLO TOUR, cântăreţul din Israel de muzică folk-rock cu bunici români, şi-a început cariera în 2006, printr-un proiect creat chiar de el: Asaf Avidan & The Mojos. Avem multe piese preferate, dar am ales dintre toate una la care ținem parcă și mai mult.

Muzica lui YASMIN LEVY este un amestec interesant între Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi flamenco. Ladino este termenul colectiv pentru limbajul iudeo-spaniol vorbit de evreii din Spania și îmbină spaniola originală veche cu alte limbaje care includ araba, turca, greaca, limbi slave, portugheza, franceza şi italiana.

TRANSGLOBAL UNDERGROUND FEAT. FANFARA TIRANA. Cei de la Transglobal Underground au devenit celebri pentru faptul că amestecă  stiluri şi ritmuri muzicale fără a ţine cont de genuri sau de bariere tehnologice. Fanfara Tirana a fost înființată în anul 2002 de câțiva membri ai fanfarei armatei albaneze care au decis să formeze împreună o orchestră. Transglobal Underground și Fanfara Tirana își unesc forțele pe aceeași scenă special pentru Balkanik Festival.

KROKE înseamnă Jerzy Bawoł (acordeon), Tomasz Kukurba (violă, voce, percuţie) și Tomasz Lato (contrabas), toți trei absolvenți ai Facultății de muzică din Cracovia. Stilul lor muzical are fundamentul în tradițiile folclorice evreiești, la care se adaugă influențe din muzica clasică și din jazz. Muzica lor este cunoscută şi de pe coloana sonoră a filmului „Lista lui Schindler”, în regia lui Steven Spielberg.

MANONERA este un grup de artişti şi performeri din România: Simion Bogdan Mihai, coordonator timp de patru ani al proiectului „Şamanul Mut”, Lucas Molina, dansator și coregraf argentinian de flamenco și Cosmo, un muzician care a copilărit în cartierul multietnic şi muzical prin excelenţă – Dudeşti.

Trupa LIGHT IN BABYLON s-a format în anul 2010, la Istanbul, și este una dintre cele mai apreciate formații tinere din spațiul est-mediteranean.

LIGHT IN BABYLON

Vezi programul

🌞 Vineri, 7.09

Gara Regală Băneasa:

16:00 – deschiderea porților – târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
19:30 – 21:00 – Fanfara de la Valea Mare
21:30 – 23:00 – Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

Younivers Summer Club:

23:30 – 01:30 – Fanfara de la Cozmești (instrumental)
01:30 – 04:30 – Abasc DJ session

🌞 Sâmbătă, 8.09

Gara Regală Băneasa

12:00 – Deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
17:30 – 19:00 Light in Babylon
19:30 – 21:00 Manonera
21:30 – 23:00 Yasmin Levy

Younivers Summer Club

23:30 – 02:00 – Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie
02:00 – 03:00 – Dan Ciotoi și formația Generic
03:00 – 04:30 – Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

🌞 Duminică, 9.09

Gara Regală Băneasa

12:00 – Deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană
18:00 – 19:00 – Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu
19:30 – 21:00 – Kroke
21:30 – 23:00 – Asaf Avidan – The Study on Falling solo tour.

***

INFO

Informații complete găsești pe www.balkanikfestival.ro, abonamente și bilete pe www.eventbook.ro.

Balkanik Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Centrul Cultural ARCUB, Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sponsori: Gambrinus, Apanova
Parteneri instituționali: Institutul Polonez, Ambasada Spaniei.

Leave a Reply

X