Loading

Primul festival de Jazz din 2020: Jazz in Church, 23-26 aprilie!

Taare ne mai bucură vestea asta. Nu de alta, dar la ce zăpadă este afară, primăvară pare și mai departe. Dar nu e!

De fapt, primele festivaluri din an ne aduc mai aproape de anotimpurile festivaliere, ne dau speranță, cum ar veni. Și să rămâneți pe aproape pentru că în curând vom lansa calendarul festivalurilor de anul acesta.

Până atunci, să nu uităm de ce ne-am adunat aici. Vă recomandăm să vă luați rapid și neapărat bilete la Jazz in Church, adică la primul festival de jazz de anul acesta din București. Și nu doar că este primul, dar, este și singurul festival de jazz în biserică din România.

Până acum au fost șapte ediții sold-out, am participat la toate (lucky us), iar anul acesta festivalul va avea loc în perioada 23 – 26 aprilie, la Biserica Lutherană din București, într-o acustică perfectă. Biletele sunt disponibile aici

Ce artiști vin la Jazz in Church 2020?

20 de artiști din Marea Britanie, Norvegia, Italia și Japonia vor concerta în festival și vor aduce cu ei ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație.

Un moment foarte așteptat al acestei ediții este proiectul Deep River, al saxofonist Andy Sheppard și pianistei Joanna MacGregor, șefa catedrei de pian de la “Royal University of Music” din Marea Britanie. Vor mixa piese semnate de Bob Dylan, Johnny Cash sau Tom Waits cu compoziții proprii, deci vă dați seama că va fi ceva total inedit și de ascultat musai.

Un alt moment recomandat ar fi și concertul ansamblului vocal feminin norvegian Trio Mediæval, care va aduce muzică sacră medievală din Anglia, Italia și Franța, cântece și balade tradiționale scandinave și islandeze, în contrast cu muzică contemporană. Acest trio va fi acompaniat de renumitul saxofonist Arve Henriksen – considerat unul dintre cei mai importanți interpreți și compozitori de jazz.

Programul ediției Jazz in Church 2020

Joi 23 aprilie, ora 19.00:
Paolo Angeli (chitară sardă, electronice)
Joanna MacGregor (pian) / Andy Sheppard (saxofon)

Vineri 24 aprilie, ora 19.00:
Trio  Mediæval (voci, vioară)  / Arve Henriksen (trompetă, voce)
Nils Økland (viori) / Rolf-Erik Nystrøm (saxofon) / Håkon Mørch Stene (percuție) / Mats Eilertsen (contrabas) / Sigbjørn Apeland (armoniu)

Sâmbătă 25 aprilie, ora 11.00:
Jazz for kids

ora 19.00:
Mădălina Pașol (pian)
Mark Lockheart (saxofon) / John Ashton Thomas (orgă)
Mieko Miyazaki (koto) / Manuel Solans (vioară) / Bruno Maurice (bayan)

Duminică 26 aprilie, ora 19.00:
Colin Vallon (pian) / Matthieu Michel (trompetă, flighorn)
Giovanni Guidi (pian) / Daniele Di Bonaventura (bandoneon)

Biletele sunt disponibile online pe entertix.ro și pe myticket.ro, în rețelele magazinelor Cărturești sau Carrefour. Prețul unui bilet este de 180 lei pe seară. Biletele pentru matineul Jazz for Kids costă 25 lei/ persoană (părinte sau copil).

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din București.


Leave a Reply

X