Loading

Programul Gărâna Jazz Festival 2020 și condițiile de desfășurare

Avem și bucurii festivaliere în perioada asta, în tot acest context mai dificil. Una dintre marile noastre bucurii este că Festivalul jazz de la Gărâna va avea loc, într-o variantă adaptată și ca line-up, dar și din perspectiva condițiilor de participare.

Și cum am aflat care este programul și cum se poate participa, adică chiar mai devreme, am zis să vi le povestim și vouă că poate vă numărați printre norocoșii care ajung anul acesta la festival. Iar dacă nu ajungeți, organizatorii au o surpriză pentr voi, vedeți detaliile de mai jos.

Programul Gărâna Jazz Festival 2020

Pentru început, doar un mic reminder: festivalul se va desfășura în perioada 6 – 9 august 2020. 

Va fi o ediție atipică, cu un număr limitat de spectatori și cu muzicieni care vor cânta după o pauză de câteva luni bune. Ne așteptăm să fie o atmosferă specială și diferită pentru că și muzicienii sunt nerabdători să revină pe scenă și probabil că vor pregăti niște momente deosebite.

Scena din Poiana Lupului va găzdui artiști din Germania, Polonia, Austria, Marea Britanie, Cehia, Norvegia, Israel, Serbia, România, muzicieni reprezentativi ai jazz-ului european și mondial.

În fiecare seară de festival vor fi și reprezentanții jazz-ului românesc care vin cu creații în premieră: Balkanamera Jazz Q, Emy Drăgoi Group, Marius Pop Band, VanDerCris (lider – Horea Crișovan).

Joi, 6 august, în prima zi de festival, va urca pe scenă Fish in Oil, din Serbia. Înființată în 1993, în Belgrad, trupa este condusă de chitaristul Bratislav Radovanović, creator al unei muzici instrumentale originale, cu un pic de blues și rock and roll, cu teme preluate din folk și cu improvizații free-jazz.

Tot joi, jazzul polonez trimite în Poiana Lupului cel mai tânăr și talentat ambasador al său, pe pianista Kasia Pietrzko. Kasia Pietrzko Trio ne va prezenta noul album, Ephemeral Pleasures, lansat în iunie 2020.

Kasia Pietrzko

Cea de-a doua zi a festivalului, vineri, 7 august, găzduiește trioul pianistului austriac David Helbock. Premiat în Austria cu „Outstanding Artist Award“, David Helbock și-a pus deja amprenta asupra jazzului contemporan.

Mai apoi, una dintre cele mai apreciate trupe belgrădene, Naked, va urca pe scenă în seara de vineri. Naked are peste 600 de concerte în ultimul deceniu, zeci de videoclipuri oficiale și numeroase spectacole TV și live, fiind capabili să producă o petrecere cu “cifră octanică” mare, cu atitudine și stil.

David Helbock Trio

Sâmbătă, 8 august, muzicienii germani Edgar Knecht (pian) și Frederik Köster (trompetă, fligorn) vor prezenta noul album, „Personal Seasons” (2019, Ozella), ultima parte a unei trilogii dedicate cântecelor populare germane.

Edgar Knecht și Frederik Köster

Seara de duminică va debuta cu Per ,,Viking” Mathisen care va urca pentru a treia oară pe scena Gărâna Jazz Festival în această vară, alături de pianistul ceh Daniel Bulatkin și de bateristul israelian Utsi Zimring.

Mai apoi, unul dintre cei mai creativi bassiști contemporani, Shri Sriram, va încheia ultima zi de festival cu The Letter, alături de doi muzicieni foarte apreciați Matthew Bourne (pian) și Asaf Sirkis (percuție/tobe). Albumul The Letter, lansat anul acesta la Jazzland Recordings și dedicat lui Eberhard Weber, reflectă universul muzical eclectic al bassistului indian stabilit de peste 30 de ani în Londra.

Shri Sriram

Programul festivalului:

Joi, 6 august 2020, ora 18:00

Balkanamera JazzQ (România)

Kasia Pietrzko Trio (Polonia)

Fish in Oil (Serbia)

***

Vineri, 7 august 2020, ora 18:00

Emy Drăgoi Group (România)

David Helbock Trio (Austria)

Naked (Serbia)

        ***

Sâmbătă, 8 august 2020, ora 18:00

Marius Pop Band (România)

Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania)

***

Duminică, 9 august 2020, ora 18:00

VanDerCris (România)

Per ,,Viking” Mathisen Trio (Norvegia, Israel, Cehia)

Shri (India/UK, UK, Israel, Serbia)

Pentru iubitorii de jazz în aer liber rămași acasă, organizatorii vor transmite live, pe pagina de Facebook, concertele fiecărei seri. Programul de transmisiuni livestream este susținut de Orange.

În continuare vom prelua detaliile despre accesul în festival și condițiile de participare exact așa cum le-am primit de la organizatori:

Accesul la festival

Începând de joi, în fiecare zi, de la ora 10:00, la intrarea în incinta festivalului (Poiana Lupului) spectatorii pot prezenta biletele pentru a fi scanate și a ridica brățările de acces.

Pentru a evita aglomerația la intrare, rugăm publicul să facă acest lucru cât mai devreme posibil. Deoarece evenimentul este SOLD OUT, nu vor exista bilete de vânzare la casierie. Joi, vineri, sâmbătă și duminică concertele se desfășoară între 18:00 – 22:00/23:00. Accesul publicului la festival va fi permis începând cu ora 17:00.

Condiții de participare

Anul acesta, pentru a preveni infecția cu virusul SARS-CoV-2, condițiile de participare a publicului la festival trebuie să urmeze restricțiile impuse de legislația în vigoare. Ne vom asigura ca toate măsurile stabilite de autorități să fie respectate întocmai, pentru a asigura protecția sanitară și confortul fiecărui participant.

Astfel, vă informăm că la intrare se va efectua un triaj observațional. Se va verifica temperatura fiecărui spectator. Persoanele a cărora temperatură va depăși 37,3 grade Celsius sau care vor refuza măsurarea acesteia nu vor avea permisiunea de a intra la festival. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome vizibile de infecții respiratorii.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata festivalului. Tot obligatorie este și respectarea distanței de 2 m între spectatori. Menținerea distanței de 2 m între persoane nu se aplică pentru membrii aceleiași familii și/sau grupuri de până la 3 persoane. Vă rugăm să respectați indicațiile de ocupare a butucilor. Este interzisă schimbarea amplasamentului băncilor sau a meselor.

Vă recomandăm să vă dezinfectați mâinile la intrarea și la ieșirea din incinta festivalului. În caz de condiții meteorologice mai puțin prielnice (ploaie, temperaturi scăzute), nu uitați să luați cu voi pelerină de ploaie, haine groase sau/și pătură.

***

INFO

Gărâna Jazz Festival 2020 este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Județean Caraș-Severin, Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, Institutului Polonez și Centrului Cultural German din Timișoara.

Sponsori: Bioclinica, Orange, Catena, Smithfield, Rubin Meyer, Doru & Trandafir, Farmec, Timișoreana, Aur’a, Simbol Print, Gasthof Tirol, Lupo Touring și Egeria.

Ascultat de Radio Guerrilla.

Informații despre posibilitățile de transport în zonă, cazare și o vacanță cu jazz la Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.

Leave a Reply

X