Loading

Recomandăm: Concursul Enescu 2018

Chiar dacă suntem în plină vară și nu știm cum să ne adăpostim mai repede la umbră, toamna anunță lucruri bune. Și nu, nu vorbim doar despre temperaturile care vor fi mai suportabile, ci și de un eveniment pe care vi-l recomandăm cu tot dragul.

În luna septembrie vom avea Concursul Internațional „George Enescu”, a treia ediție organizată alternativ cu Festivalul Internațional „George Enescu”. În anul 2014, pentru prima dată, Concursul Enescu a fost prezentat de sine stătător, pentru a accentua și mai bine importanța acestuia în promovarea tinerelor talente și a continua preocuparea lui George Enescu pentru susținerea artiștilor tineri.

Așadar, începând din anul 2014, Concursul Enescu este organizat alternativ cu Festivalul Enescu, sub umbrela acestuia și bucurându-se de un număr tot mai mare de muzicieni tineri care vin de peste tot din lume. Dacă în 2017 am avut Festival, în 2018 avem Concurs și așa se face că nu trece niciun an fără ca luna septembrie să nu aducă concerte de muzică clasică de neratat. Suntem foarte norocoși.

Eun-Sun Hong

Pentru câteva zile, Bucureștiul se transformă în capitala muzicii clasice și devine gazda muzicienilor din toate continentele.

De ce vă recomandăm neapărat să mergeți la Concursul Enescu? Puține lucruri se pot compara cu emoțiile unui artist aflat la început de drum. Mergeți neapărat la finalele celor trei instrumente – pian, violoncel, vioară – la Gala de deschidere sau la cea de închidere și asistați la recitalurile artiștilor care vor duce mai departe misiunea și valorile lui George Enescu. Dacă veți avea și preferați, nu ezitați să le spuneți că v-au plăcut, să-i aplaudați și să-i încurajați cu toată inima. Pentru un artist tânăr, aplauzele și încurajările înseamnă foarte mult.

Plus că, peste ani, probabil că pe unii dintre muzicienii pe care îi veți asculta acum în premieră în Concurs, îi veți vedea și în Festival susținând recitaluri cu marile orchestre ale lumii.

Ștefan Tarara

Gala de deschidere a Concursului Enescu 2018

Și pentru că tocmai spuneam că unii dintre laureații edițiilor anterioare se întorc pe scena Ateneului Român, acest lucru se va întâmpla chiar la Gala de Deschidere a Concursului Enescu 2018.

Trei muzicieni premiați la competiția din 2014 – violonistul Ștefan Tarara, pianistul Josu de Solaun și violoncelista Eun-Sun Hong – deschid ediția 2018 a Concursului Enescu cu un concert sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, pe 1 septembrie, la ora 19:00.

Anul acesta, 270 de tineri muzicieni din 39 de țări, 22 dintre aceștia fiind din România și din Republica Moldova, vor intra în competiție pentru câștigarea trofeului ediției 2018 la una dintre cele patru secțiuni – Compoziție, Vioară, Violoncel și Pian – la 60 de ani de la prima ediție a Concursului.

Biletele pentru Gala de Deschidere, dar și pentru toate evenimentele din cadrul Concursului Enescu 2018, sunt disponibile în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, și pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Gabriel Bebeșelea

Leave a Reply

X