Loading

Recomandăm: Expoziția “Made In RO: 100 ani de branding românesc”

Astăzi vă recomandăm o expoziție tare interesantă organizată de Asociația Escu, cea care pune țările la cale și la World Experience Festival (cunoscut până recent și ca Festivalul Ambasadelor).

Este vorba despre Made In RO: 100 ani de branding românesc, care va avea loc în perioada 22 octombrie – 25 noiembrie 2018, la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Organizatorii și-au dorit să readucă în prim plan brandurile și mărcile naționale emblematice sau mai puțin cunoscute. Unele dintre aceste branduri au evoluat pe parcursul unui secol de existenţă, s-au transformat sub o formă sau alta și încă fac parte din viețile noastre, în timp ce altele au dispărut deodată, de ca și cum nici n-ar fi fost.

Oricum ar fi, știm sigur că publicitatea este ca o oglindă a societății și a felului în care suntem influențați de diferitele branduri. Așa că, expoziția  Made In RO: 100 ani de branding românesc aduce într-un singur loc brandurile esențiale pentru societatea românească.

Sumar de branduri reprezentate: Mociornița, Bragadiru, Rhein și Azuga, ateliere de croitorie și încălțăminte interbelice, magazinul de pălării al lui Costescu, de ciorapi și tricotaje la Solovici, de jucării al lui Lindenberg, Mott & Fils, motoretele Victoria, Carpați sau Mobra, apoi Guban, ciorapi Adesgo, Timișoreana, Borsec, pastele de dinți Cristal și Kalodont, locomotivele Malaxa, Loteria Română, CEC, uleiul Luboil-Unirea, Revistele Realitatea Ilustrată, Dimineața și a Oficiului Național de Turism, ceasornicăria lui Hodor și Makove, țigaretele Carpați, săpunurile Pisica și Cheia, lămpile Tungsram M.R., Cooperativa Meșteșugarul-Mediaș, radiatorul Electrogaz, fabrica de telefoane Standard, oțetul Podgoreanu, PECO, CI-CO, vopseaua de păr Cromoplatin, Dacia, biscuiții Eugenia, ciocolățica Mirela și ROM, mașinăriile de gătit Aragaz sau Carpați 1, Dero, ARO, aspiratorul Ideal, Danubiana, Nufărul, ceasul Optimef, Pegas, Farmec, Zarea, Supco, televizoarele Miraj, magazinele Unirea și Victoria, Brifcor, Connex.

Expoziția va putea fi vizitată astfel:

  • în perioada 22 octombrie – 28 octombrie la București, la AWE. Adaptive Work Environment, parterul Palatului Universul
  • în perioada 9 – 14 noiembrie la Cluj-Napoca
  • în perioada 15 – 19 noiembrie la Timișoara, la Casa Artelor, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Expoziția va fi secondată de conferințe și ateliere creative, detalii în vizualurile de mai jos. Și mai multe detalii despre expoziție găsești aici.

Leave a Reply

X