Loading

Recomandări de week-end: 5 filme de văzut la Festivalul Filmului European!

Dragi festivalieri cinefili,

Sperăm că v-a fost de ajutor lista noastră de zilele trecute și că ați ajuns la mai multe filme din programul Festivalului Filmului European. Dacă nu, atunci avem o surpriză pentru voi. Dacă da și vreți să mai vedeți și alte filme, atunci și pentru voi avem o veste bună: o listă cu cinci filme de văzut în acest week-and, sâmbătă și duminică.

Unele proiecții sunt în aer liber, vremea se anunță faină, așa că e numai bine să vă luați biciclete și să plecați spre sălile de cinema. Sună fantastic, nu?

Have fun și ne vedem la cinema!

Rock’n Roll (2017, 123′)

Ne place tare mult Guillaume Canet, n-am rata un film regizat de el și vă recomandăm și vouă să nu-l ratați atunci când se ivește ocazia. Despre ce este vorba în filmul de față? Pe scurt, în timpul unei filmări o tânără actriță îi taie elanul lui Guillaume spunându-i că nu este foarte rock și că de fapt nu a fost niciodată. Vă dați seama ce urmează.

Poate fi vizionat sâmbătă, 12 mai, la ora 18:00, la Cinema Elvire Popesco.

Mai multe detalii aici.

Bilete disponibile aici. 

Galben fierbinte / Sarı sicak / Yellow Heat (2017, 85′)

Săptămâna trecută am avut un concurs pe pagina de Facebook și v-am rugat atunci să alegeți filmul care vi se pare cel mai interesant din programul FFE. De departe acest film a stârnit cel mai mare interes și trebuie să recunoaștem că și noi vrem să-l vedem musai. Pe un câmp sufocat de industrializarea expansivă care îl înconjoară, o familie de imigranți, cu mari datorii financiare, se chinuie să supraviețuiască prin agricultură. Fiul lor, Ibrahim, visează la un altfel de viitor pentru sine.

Poate fi vizionat sâmbătă, 12 mai, la ora 20:30, la CInema Elvire Popesco.

Mai multe detalii aici.

Bilete disponibile aici.

Frumoasa lună mai / Le Joli Mai / The Lovely Month of May (1963, 163′)

Cine nu iubește Parisul? Noi sigur da! Filmul de față este un portret al Parisului și parizienilor în mai 1962, prima primăvară de pace după încetarea războiului cu Algeria și prima primăvară în 23 de ani când Franța nu mai era implicată în niciun fel de conflict.

Poate fi vizionat sâmbătă, 12 mai, la ora 20:45, la Institutul Balassi. 

Mai multe detalii aici.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 

Localul / The Place (2017, 105′)

Un om misterios stă în fiecare zi la aceeași masă a aceluiași restaurant. Acceptă să satisfacă dorințele tuturor vizitatorilor săi, cerându-le la schimb să îndeplinească anumite sarcini. Cât de departe vor merge aceștia pentru a obține ceea ce vor?

Poate fi vizionat duminică, la ora 19:30, la Cinema Țăranului Român.

Mai multe detalii aici.

Bilete disponibile aici. 

Balul pompierilor / Horí, má panenko / The Firemen’s Ball (1967, 71′)

Miloš Forman este unul dintre cei mai apreciați regizori europeni și ne bucurăm că avem ocazia să vedem acest film pe marele ecran. Pe scurt, departamentul pompierilor dintr-un orăşel de provincie dă o petrecere mare pentru a celebra a 86-a aniversare a fostului lider. Întregul oraş este invitat, dar lucrurile nu merg conform planului. Cineva fură premiile de la loterie, iar candidatele la concursul de frumuseţe organizat cu această ocazie nu prea vor să participe sau nici nu sunt din cale-afară de frumoase.

Poate fi vizionat duminică, la Muzeul Literaturii Române, la ora 20:45.

Mai multe detalii aici.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

***

INFO

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

Pentru mai multe detalii despre festival, vă recomandăm să urmăriți pagina de Facebook și site-ul oficial.

Leave a Reply

X