Loading

Rowmania Fest sau cum arată un festival internațional al bărcilor cu vâsle

În curând, pe 1 septembrie, începe Rowmania Fest – festivalul internațional al bărcilor cu vâsle, una dintre inițiativele lui Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe.

Avem de a face, așadar, cu un festival creat din dragoste pentru orașul Tulcea, din respect pentru tradiție & natură și din dorința de a ajuta la dezvoltarea armonioasă a Tulcei și a Deltei. O misiune foarte frumoasă, nu vi se pare?

Pe lângă activități sportive în aer liber, pe apă și pe uscat, festivalul transformă de 7 ani Faleza din Tulcea. Aici au loc  momente artistice de toate tipurile, dar și un târg al proiectelor de dezvoltare locală și al meșteșugarilor zonei.

Ediția 2017 va fi inaugurată cu tradiționala paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov și se va încheia cu un spectacol al Loredanei.

Între start și finish vor fi probe de triatlon (pentru cei mai și cei mai mici dintre sportivi), competiții de vâslit pe Dunăre între echipele de pescari ale localităților din Deltă, finala națională a concursului de canotcă 10+1 și întâmpinarea participanților la Tour Internațional Danubien (TID), proiecții de film și concerte de Rock’n’Row, cu Loredana, Vița de Vie, Krypton, Anton, White Mahala, RoHCP (trupa tribut Red Hot Chili Peppers).

În programul acestei ediții vor fi momente speciale și pentru cinefili:

  • proiecția în aer liber a filmului Sieranevada (România, 2016, regia: Cristi Puiu, 173’) – proiecție în Piața Civică, sâmbătă 2 septembrie, la ora 21:00,
  • proiecția în aer liber a filmului Inimi cicatrizate (România, 2016, regia: Radu Jude, 141’) –  duminică 3 septembrie, la ora 21:00.

Festivalier

Festivalier

Festivalier

Festivalier

Festivalier

Sâmbătă și duminică, pe 2 și 3 septembrie, pe faleză, în dreptul Căpităniei, va fi deschis Artizan Eco Deltaun târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali. La târg, cei mici vor avea momentul lor de distracție: World Wildlife Fund – WWF le-a pregătit mai multe activități speciale: pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

Tot la Artizan Eco Delta, vizitatorii sunt invitați să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei și al orașului, pornită din nevoia de a răspunde câtorva întrebări esențiale:

  • cum putem adapta local trend-ul internațional pe tema turismului sustenabil și lent?
  • cum putem avea acces la o infrastructură verde și la investiții integrate?
  • punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?

Festivalier

Festivalier

Programul complet al acestei ediții poate fi văzut aici.  

Mai multe detalii despre festival și toate celelalte activități ale Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatorul festivalului, găsiți aici.

Le dorim mult spor organizatorilor și distracție plăcută tuturor celor care vor ajunge la Tulcea în perioada 1 – 3 septembrie!

Leave a Reply

X