Loading

Seria de concerte “Rhapsodie Roumaine” – Turneul european al Festivalului SoNoRo

Auzisem ceva, ceva despre acest proiect la ediția 2017 a Festivalului SoNoRo, dar acum avem mai multe detalii și ne bucurăm să vă povestim și vouă.

Echipa Festivalului SoNoRo lansează anul acesta, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, CD-ul “Rhapsodie Roumanie” care va conține cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók. Mai apoi, pentru a duce vestea cât mai departe, SoNoRo va organiza un turneu de promovare prin mai multe orașe europene, în săli de concerte apreciate și cu acustică de vis.

Turneul începe chiar mâine, pe 27 ianuarie 2018, la Musikverein din Viena, iar ultimul concert va fi la Concertgebow din Amsterdam, pe 6 decembrie 2018.

În București este programat un concert în data de 2 noiembrie 2018, la Palatul Cotroceni.

Iată ce ne-a povestit Răzvan Popovici, Directorul Executiv al Festivalului SoNoRo, despre lansarea CD-ului și organizarea turneului european:

“Rhapsodie Roumaine” este omagiul adus de Festivalul SoNoRo Centenarului Marii Uniri. Ne-am gândit că cel mai bun lucru pe care îl putem face este de a întruchipa muzical România într-un CD care include piese emblematice ale marilor George Enescu și Béla Bartók.

Lansarea CD-ului “Rhapsodie Roumaine” are loc chiar în legendara Musikverein din Viena, urmând apoi ca acesta să fie prezentat, pe parcursul întregului an, într-un turneu european care ne va indrepta pașii spre Amsterdam, București, München, Izmir, Antwerpen, Arezzo sau Paris. CD-ul este disponibil în intreaga lume din data de 1.02.18.

Răzvan Popovici

Prima oprire: Musikverein, Viena

Sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.00, în Gläserner Saal / Magna Auditorium din Musikverein Viena, va avea loc primul concert “Rhapsodie Roumaine”, organizat de Festivalul SoNoRo, Institutul Cultural Român de la Viena, Ansamblul Raro,  Aegeria Artists Management. Evenimentul este posibil datorită sprijinului Ambasadei României la Viena.

Vor interpreta muzicienii: Răzvan Popovici (violă), Diana Ketler (pian), Gilles Apap (vioară), Boris Brotsyn (vioară) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel).

Vor fi ascultate compoziţii de George Enescu, Béla Bartók şi Gabriel Fauré.

În cadrul acestui prim concert va fi lansat în premieră mondială și CD-ul “Rhapsodie Roumaine”, o producţie a casei de discuri Solo Musica din München. 

Leave a Reply

X