Loading

SoNoRo Conac reîncepe! Primul concert va fi pe 11 iulie

Abia așteptam să vă povestim despre reluarea concertelor SoNoRo Conac, mai ales că în vara asta cei mai mulți dintre noi s-au orientat spre vacanțe în România și caută să descopere locuri inedite. 

Acum avem toate detaliile, de abia le-am primit, așa că nu mai facem nicio introducere, trecem direct la subiect.

Turneul SoNoRo Conac, ediția a VIII-a, continuă tradiția și ne invită în grădinile palatelor și conacelor din țară, la concerte în aer liber.

Primul concert va fi pe 11 iulie 2020,  la Casa Memorială “Alexandru Vlahuță”, de la Dragosloveni, loc în care scriitorul român și-a petrecut cea mai frumoasă perioadă a vieții.

Casa adăpostește o colecție de tablouri pictate de Nicolae Grigorescu, cu care scriitorul român se înrudea, și imagini de arhivă cu personalități ale culturii românești, care s-au întâlnit aici: Ion Luca Caragiale, Barbu Delavrancea, Şt. O. Iosif, Mateiu I. Caragiale, Gheorghe Brătescu – Voineşti, Nicolae Grigorescu, Nicolae Iorga, Constantin Dobrogeanu – Gherea, Octavian Goga, Gala Galaction.

Casa Memorială “Alexandru Vlahuță”

 Cum arată programul SoNoRo Conac 2020?

Concertele SoNoRo Conac vor fi susținute de câțiva muzicieni de talie internațională, cum ar fi Nicolas Dautricourt (vioară), Diana Ketler (pian), Justus Grimm (violoncel), alături de muzicienii români, Răzvan Popovici (violă), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Cristina Mihart (pian), Maria Bîldea și Miruna Nagy (harpă).

Programul primelor concerte SoNoRo Conac ale acestei veri este următorul:

  1. Muzeul Memorial “Alexandru Vlahuță” de la Dragosloveni (jud. Vrancea), 11 iulie 2020
  2. Casa “Mihail Sadoveanu” din Iași (jud. Iași), 12 iulie 2020
Casa “Mihail Sadoveanu” din Iași

      3. Casa “Dinu Lipatti” din Ciolcești (jud. Argeș), 23 iulie 2020

Casa “Dinu Lipatti” din Ciolcești

     4. Reședința BRD Scena9, București, 24 iulie 2020

     5. Conacul Chiroiu din Condeești (jud. Ialomița), 25 iulie 2020

Conacul Chiroiu din Condeești

     6. Biserica Fortificată de la Cincșor (jud. Brașov), 7 august 2020

Biserica Fortificată de la Cincșor

Mai multe detalii despre turneul SoNoRo Conac sunt disponibile aici: www.conac.sonoro.ro.   

INFO

Important de știut: accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi al autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

Leave a Reply

X