Loading

Știm cine vine la Gărâna Jazz Festival 2018!

Anul trecut am tot povestit despre Gărâna Jazz Festival, unul dintre cele mai așteptate și mai iubite festivaluri de pe la noi. Sperăm să ajungem și la ediția de anul acesta, mai ales că line-up-ul arată foarte bine, așa cum ne-am și obișnuit, de fapt.

Pentru început, este bine să precizăm că ediția a XXII-a a festivalului va avea loc în perioada 12 – 15 iulie, în Poiana Lupului, în județul Caraș-Severin.

Pe cine ascultăm anul acesta la Gărâna Jazz Festival?

Muzicieni din Coreea, Suedia, Cuba, Italia, SUA, Franța, Israel, Germania și Norvegia fac parte din line-up-ul ediției 2018.

Concertele  se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 22 de ani.

Rymden – un nou trio nordic

Pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și suedezii Dan Berglund, la contrabas, și Magnus Öström, la baterie, – au pus de curând bazele trioului Rymden. Gărâna Jazz Festival va găzdui unul dintre primele concerte ale noului trio. Jazz-ul scandinav este bine reprezentat și anul acesta și ne bucurăm tare mult.

Roberto Fonseca – jazz cubanez

Roberto Fonseca, unul dintre cei mai populari muzicieni ai Cubei, revine în România cu cel mai nou album, ABUC, care explorează originile jazz-ului din Cuba.

Pentru că muzica lui Fonseca trebuie trăită cu aceeași pasiune cu care este cântată, seara de sâmbătă este dedicată contrastelor – american jazz, world music, bolero și son cubano într-un singur concert mult așteptat. – spun organizatorii

Youn Sun Nah

Solista sud-coreeană Youn Sun Nah va fi prezentă pe scenă alături de chitaristul suedez Ulf Wakenius, fost membru al Oscar Peterson Quartet.

Youn Sun Nah, voce cunoscută la festivalurile din toată lumea, își va promova în premieră albumul lansat în  2017, She Moves On.

Kekko Fornarelli și Stefano Battaglia – doi pianiști vin cu trio-urile lor la Gărâna

Pianistul italian Kekko Fornarelli va fi prezent pe scena Gărâna Jazz Festival împreună cu propriul său trio.

Pianistul Stefano Battaglia, contrabasistul Salvatore Maiore și bateristul Roberto Dani reușesc ca la fiecare concert al lor să transmită foarte multe emoții.

Așa că, aceaste două seri cu Kekko Fornarelli trio și Stefano Battaglia trio pe scenă se anunță unele foarte reușite. De abia așteptăm!

Sebastian Studnitzky

Trompetistul și pianistul german Sebastian Studnitzky va prezenta publicului din Poiana Lupului proiectul KY-organic. Sub titulatura KY, muzicianul a dezvoltat de-a lungul a 6 ani un proiect valoros care conține straturi și sonorități diverse, precum și experimentări melodice.

Studnitzky îmbină într-un mod total inedit sunetul pianului cu cel al trompetei. Improvizații inspirate, armonii indie pop, ritm și romantism, toate definesc un stil distinct cu priză la publicul avizat de jazz. – susțin organizatorii

BANDES ORIGINALES

Trei muzicieni europeni cu personalități puternice și complementare vor cânta la Gărâna sub numele BANDES ORIGINALES.

Violoncelistul francez Vincent Courtois și saxofoniștii Daniel Erdman (Germania) și Robin Fincker (Franța) aduc la viață cel mai recent album, o experiență muzicală cinematică, inspirată de muzica de film creată de aceștia.

Va fi o călătorie liberă și riguroasă în lumea cinema-ului cunoscut de noi, un soi de reverie muzicală foarte personală.

Helge Lien Trio

Violonistul polonez Adam Baldych vine la Gărâna alături de grupul norvegian Helge Lien Trio și saxofonistul Tore Brunborg, cu noul album ”Brothers”, menit să celebreze amintirea fratelui său.

INFO

Mai multe detalii despre cazare, transport și experiența Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.

Biletele și abonamentele pot fi cumpărate începând de astăzi pe www.garana-jazz.ro/bilete/ sau www.bilete.ro.

 

Leave a Reply

X