Loading

Sunteți pregătiți? Miercuri începe Cinepolitica!

Dragi festivalieri,

Dacă vă plac filmele și vă interesează politica, atunci avem o recomandare perfectă pentru voi. Să nu ratați Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic care se va desfășura la București, în perioada 18 – 22 aprilie. 

Vor fi filme cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficţiune sau documentare, toate sub sloganul Not so politically correct, la Cinema Elvire Popescu și la Institutul Balassi din București.

Și cum am avut un 2017 plin de evenimente care mai de care mai bizare, cu politicieni care au luat decizii neașteptate, cu scandaluri internaționale care au distorsionat relațiile dintre oameni, cu fenomenul fake-news și cu situația delicată prin care trecem cu toții ca utilizatori Facebook, faptul că în cadrul acestui festival vom putea participa și la dezbateri pe aceste teme, pe noi ne bucură tare mult.

“Cred că o tematică comună în programul de anul acesta ar fi “scheletul din dulap”, ocultarea, revelarea și asumarea vinovăției în cazul unor “molime” cronice ale civilizației umane. Vom prezenta filme și informații care nu mai sunt expuse în “stradă”, ci ascunse adânc, de-a lungul timpului, în memoria individuală”, spune Marius Copel, selecționerul festivalului.

În întuneric” / In The Fade”, cel mai nou film regizat de Fatih Akin, deschide festivalul

Premiat în 2017 la Festivalul de Film de la Cannes pentru Cea mai bună actriță (Diane Kruger), câștigător al unui Golden Globe pentru cel mai bun film străin, cu o coloană sonoră semnată de Josh Homme, vocalistul formației Queens Of The Stone Age, propunerea Germaniei la Premiile Oscar de anul acesta, filmul “În întuneric” / “In The Fade” deschide Cinepolitica miercuri, pe 18 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. 

Filmul are la bază crimele xenofobe comise în 2011 de grupul neo-nazist National Socialist Undeground și prezintă drama Katjei (Diane Kruger), o femeie care își dorește să se facă dreptate în cazul uciderii fiului și soțului ei kurd, fost traficant de droguri.

******

INFO

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Parteneri instituționali: Ministerul Culturii și Identității Naționale

Eveniment susținut de Radio Guerrilla

Parteneri media: AaRC.ro, Cațavencii, Cărturești, Cinefan.ro, DinFilme.ro, IQads, Moviecore.ro, Movienews.ro, Noizz.ro, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Ziare.com, Ziarul Metropolis, Festivalier.

Mai multe detalii și programul complet aici www.cinepolitica.ro și pe pagina de Facebook: http://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival

Leave a Reply

X