Loading

Teatru fresh la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Dragi festivalieri iubitori de teatru,

Ați aflat că în perioada 2 – 11 noiembrie va fi Festivalul Tânăr de la Sibiu? Peste 40 de spectacole de teatru din Marea Britanie, Polonia, Italia, Bolivia, Germania, Franța, Japonia, Suedia, Canada și România vor ajunge la Sibiu, la Teatrul Gong. Vom vedea teatru fresh, actual, contemporan, cu subiecte pe care le știm cu toții, care ne influențează viețile zi de zi.

Ce ni se pare nouă foarte tare la acest festival, motivul pentru care chiar vi-l recomandăm cu toată inima, este că organizatorii și-au propus să construiască un public nou pentru teatrele dramatice: 

„Din păcate, sistemul în care funcționăm ca societate are foarte multe goluri și nu putem fi în vârful piramidei când baza acesteia se clatină. Construim împreună o lume mai bună în care să trăim. Probabil că din acest motiv munca noastră e cu atât mai complexă și poate cu atât mai importantă cu cât fiecare vârstă are specificul ei, iar publicul nostru este foarte segmentat, cu nevoi precise și diferite. În același timp, ne interesează să discutăm despre probleme actuale, iar teatrul de mâine e teatrul acestor tineri, care dacă se obișnuiesc și azi se regăsesc în anumite proiecte pe care le promovăm, poate că o să vină și mâine la teatru. Construim practic un public nou și pentru teatrele dramatice” – susține Adrian Tibu, Managerul teatrului Gong și al Festivalului Tânăr de la Sibiu

Ce piese vom vedea la festival?

Programul complet al acestei ediții poate fi consultat aici, dar deocamdată simțim nevoia să menționăm câteva spectacole pe care ar fi bine să le vedeți în primul rând.

Joi, pe 2 noiembrie, chiar în ziua deschiderii festivalului, de la ora 11:00, va fi „Grădina desfătărilor umane”, un performance de 15 minute susținut de până la 6 ori pe zi de trupa Mere Phantoms din Canada, o instalație și un spectacol interactiv de lumini și umbre dedicate copiilor cu vârste de peste 5 ani. Spectatorii sunt ghidați cu ajutorul unor baghete luminoase speciale și trec dintr-o junglă tropicală luxuriantă într-un labirint urban. Sună bine, nu?

Tot în prima zi a festivalului vor fi prezentate și spectacolele „Visul unei nopți de vară pentru copii autiști și famiile lor” (Flute Theatre, Marea Britanie), de la ora 16:00, recomandat copiilor cu vârste de peste 10 ani, și „Petrecere în ceasul cu cuc/ Party in der Kuckucksuhr” (Geraldino, Germania), dedicat copiilor cu vârste de peste 4 ani, de la ora 18:00.

Festivalul îşi menține în program cele două mari categorii – KIDS (evenimente pentru categoria de vârstă 0 – 8 ani) şi TEENS (10+, adolescenţi și tineri) -, la care sunt adăugate conferințele pentru părinți, cadre didactice și adulții implicați în zona educației nonformale.

INFO

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Biletele pentru ediția din acest an pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online din platformele entertix.ro și myticket.ro.

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate online NU se percepe comision!

Leave a Reply

X