Loading

Transilvania Shorts bate la ușă!

Dacă vi s-a făcut dor de Sibiu și căutați un pretext să-l vizitați din nou, avem o recomandare pentru voi. Transilvania Shorts – Festival Internațional de Scurtmetraje va avea loc în perioada 29 iunie – 1 iulie, chiar în week-end, când e timp pentru vizionat filme și plimbat prin oraș.

Festivalul a fost gândit special pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă independentă pe care să se poată exprima în voie.

Ce vedem la Transilvania Shorts?

Vom vedea 49 de filme de scurt metraj selectate ṣi premiate la festivaluri de film de peste tot din lume, proiectate în Sibiu, la Teatrul GONG Sibiu [adresa: str. Alexandru Odobescu, numărul 4] și la Astra Film Cinema [adresa: Piața Mică, numărul 11].

Filmele au fost selectate din cele peste 900 de producții înscrise în competiția de anul acesta și provin de peste mări și țări: Africa de Sud, Austria, Belgia, Canada, China, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, India, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Réunion, Spania și Statele Unite ale Americii.

Transilvania Shorts 2018 va avea următoarele categorii: Animație, Drepturile omului, Experimental, Fashion,  Ficţiune, Stop motion, Student.

Sigur găsiți măcar o categorie care să vă placă.

Detalii complete despre filmele selectate în festival găsiți aici.


Juriul festivalului care a făcut selecția celor 49 de filme este format din: Bogdan Orcula [editor de film], Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet],  Sorin Baican [editor de film, producător audio-vizual], Bogdan Filip [director de imagine și fotograf], Pop C. Augustin [animator, actor si păpuṣar], Bogan Zelinschi [ilustrator si animator] și Radu Munteanu [producător ṣi regizor de film, inițiatorul & directorul festivalului Transilvania Shorts].

Cam atât ar fi de spus în acest punct. Vă recomandăm să mergeți la festival, să vă bucurați de Sibiu și de filmele care vor fi proiectate anul acesta. Ne vedem la cinema!

***

INFO

Transilvania Shorts 2018 este un eveniment independent, organizat cu sprijinul partenerilor: Fundaṭia Ileana, Teatrul Gong, Astra Film Cinema, Popixar Studio.

Filmele sunt subtitrate în limba engleză, parțial ṣi în limba română.

Biletele pentru festival sunt disponibile pe toată durata festivalului, la Teatrul Gong si la Astra Film Cinema, cu o oră înaintea fiecărei proiecṭii. Rezervări se pot face pe adresa: office@transilvaniashorts.ro, sau la nr. de telefon: 0729 669 299.

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială sau pe Facebook.

Leave a Reply

X