Loading

Ultimele concerte SoNoRo Conac din 2020

Povesteam noi recent că SoNoRo Conac reîncepe și iată că revenim acum cu detaliile despre ultimele 3 concerte care vor avea loc chiar săptămâna aceasta. Ce repede a trecut vara!

Fără prea multe introduceri pentru că știți cu siguranță despre ce este vorba și, mai ales, că vă încurajăm să nu ratați niciun concert SoNoRo Conac, iată unde și când vor fi ultimele 3 evenimente de anul acesta.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, luni, 7 septembrie, ora 19.00.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud este găzduit de o clădire declarată monument istoric datând din 1889, care funcționează în locul unei fostei cazărmi. De-a lungul timpului, complexul a acumulat colecții de etnografie – artă populară, științele naturii, artă plastică, colecția de gravură, istorie, arheologie.

Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău, Jud. Cluj, marți, 8 septembrie, ora 19.00

Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău se află la aproximativ 20 km de la Cluj-Napoca, înconjurat de un parc natural de circa 11 hectare. Cetatea inițială a fost construită după 1439, din ordinul episcopului Gheorghe Lepes, în stil gotic. Episcopul Ladislau Geréb este cel ce o va transforma într-un castel în stil renascentist. Un alt episcop, Statileo János, unul dintre ultimii episcopi catolici din Transilvania medievală, este cel care a dat forma cu plan regulat și patru turnuri de colț, elemente vizibile și în ziua de azi. În anii 1599 și 1601 s-a aflat în posesia lui Mihai Viteazul.

În prezent, Castelul Rákóczi-Bánffy se află în renovare și este închis publicului

Credit foto: Lucian Muntean

Casa Avramide din Tulcea, vineri, 11 septembrie, ora 19.00

Casa Avramide din Tulcea sau Casa Colecțiilor, așa cum mai este ea cunoscută, a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de Alexandru Avramide, prosper întreprinzător local. În 2013, a fost finalizat proiectul de renovare a Casei Avramide, iar de atunci poate fi vizitată ca muzeu. În plus, casa a devenit și un centru cultural, aici au loc multiple evenimente culturale.

***

INFO

Concertele vor fi susținute de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Valentin Răduțiu (violoncel), Alexandra Văduva (pian) și Ionuț Ștefănescu (flaut). Aceștia vor interpreta lucrări de Edward Elgar, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Manuel de Falla, Robert Schumann, Stan Golestan, Ludwig van Beethoven, Jules Massenet, Rodion Shchedrin și Claude Debussy.

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Mai multe detalii despre turneul SoNoRo Conac sunt disponibile pe: www.conac.sonoro.ro.

Leave a Reply

X