Loading

Vă plac filmele și călătoriile? Atunci trebuie să mergeți la HipTrip 2017!

Anul trecutîn perioada asta, vă recomandam să mergeți neapărat la HipTrip Travel Film Festival și să vedeți filme despre călătorii, mai ales că știm că nu aveți cum să nu iubiți filmele și călătoriile. Cui nu-i plac și cine nu s-ar lăsa sedus de un festival cu o idee așa bună?

Și tot anul trecut pe vremea asta eram emoționați să lansăm primul nostru interviu cu un membru de bază din echipa de organizare a unui festival: Cătălin Olaruselecționerul HipTrip Travel Film Festival, cel care va alege și filmele pe care le vom vedea la ediția 2017. Am recitit cu ocazia asta interviul și ne-a plăcut tare mult. Da, da, suntem modești și narcisiști. Haha.

HipTrip Travel Film Festival 2017

Ce vom vedea și pe unde vom călători? 

Să revenim în prezent. Ediția 2017 a HipTrip Travel Film Festival se va desfășura în perioada 23 – 26 noiembrie, la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Peste 15 filme din toate colțurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii și cinema.

Prima oprire: Thailanda

Festivalul se va deschide cu proiecția în premieră națională a filmului Pop Aye, o producție Singapore-Thailanda, în regia lui Kirsten Tan. Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sundance, acolo unde a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Scenariu, filmul a câștigat luna trecută marele premiu (Golden Eye) la Zurich Film Festival.

Pop Aye este propunerea orașului-stat Singapore la Oscar 2018. Pelicula va rula joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:30 la Cinemateca Eforie.

Pop Aye este poveste lui Thana, un arhitect care simte că se apropie de sfârșitul carierei. Într-o zi, din pură întâmplare, îl revede pe elefantul său din copilărie, Pop Aye. Cuprins de fericire, Thana îl cumpără pe Pop Aye și cei doi pornesc într-o călătorie de-a lungul Thailandei, în căutarea fermei unde și-au petrecut împreună primii ani din viață.

Ce spune selecționerul festivalului despre ediția 2017?

Programul va fi disponibil în curând, dar până atunci Cătălin Olaru, selecționerul și Directorul Artistic al festivalului, a spus următoarele:

În 2017, ducem mai departe direcția ediției precedente, una în care am pus accent pe filmele proiectate în premieră națională și cu un pedigree festivalier de invidiat. Fie că e vorba de documentare sau de filme de ficțiune, producțiile selectate ne prezintă într-o lumină nouă destinații pline de personalitate, prin intermediul unui limbaj filmic curajos și inovator. Principala secțiune a festivalului, Focus, este dedicată continentului asiatic, prin excelență eterogen și cum nu se poate mai ofertant din punct de vedere cinematografic, în timp ce secțiunea Exploratorii râmâne în aceeași notă ca și în anii trecuți, dedicată celor care se aventurează pe căi mai puțin umblate. Acestor două secțiuni consacrate, se adaugă Etno Trip, secțiune 100% nouă dedicată oamenilor din spatele destinațiilor, respectiv Hip Kids, secțiunea dedicată copiilor și adolescenților.

S-au pus în vânzare biletele şi abonamentele

Ca să fii sigur că nu rămâi fără bilete, îți recomandăm să ți le cumperi cât mai din timp. Te ajutăm cu informațiile de care ai nevoie.

Tarifele biletelor pentru HipTrip Travel Film Festival 2017 sunt:

Anul acesta puteţi opta şi pentru două tipuri de abonamente:

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival sunt disponibile în avans şi pe toată durata festivalului pe Eventbook.ro și la punctele partenere Eventbook.ro sau la Cinema Eforie şi Union (numai în timpul festivalului, 23-26 noiembrie 2017).

Pentru detalii suplimentare, urmăreşte site-ul şi pagina de Facebook HipTrip.

Leave a Reply

X