Loading

Veste bună: Festivalul de la Gărâna are loc în 6-9 august 2020!

Vă povesteam ieri că ușor, ușor revenim la normal și că unele festivaluri îți vor schimba formatul sau perioada de desfășurare, dar vor avea loc și în 2020. Nici nu vrem să ne gândim cât de dificil a fost pentru organizatori să se regrupeze atât de rapid, deci tot respectul nostru pentru asta și le ținem pumnii să iasă totul cât mai bine, cât să merite toate eforturile lor.

Acestea fiind spuse, iată că venim cu o veste faină de pe tărâmul festivalurilor care nu vor să renunțe anul acesta: Ediția a XXIV-a Gărâna Jazz Festival 2020 se va desfășura în perioada 6-9 august, tot în Poiana Lupului.

Va fi o ediție 100% europeană, adică vor participa numai muzicieni europeni, personalități ale jazzului european cu contribuții remarcabile la evoluția jazzului mondial, precum și muzicieni din elita jazzului românesc. Unii dintre aceștia au mai fost invitați în festival, deci veți avea ocazia să-i revedeți, în timp ce alții vor cânta pentru prima oară aici.

Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet feat. Michel Godard (Slovenia, Italia, Franța)

Primii artiși confirmați sunt…

Iată trupele confirmate până acum: Rymden (Norvegia, Suedia), David Helbock Trio (Austria), Quadrivium – Markus Stockhausen & Jörg Brinkmann (Germania), Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet feat. Michel Godard (Slovenia, Italia, Franța), Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania), Nik Bärtsch’s Ronin (Elveția), iar din România: Marius Pop Band, Emi Drăgoi Group și Van Der Cris.

Rymden
David Helbock Trio. Credit foto: Astrid Dill

Am înțeles de la organizatori că speră să îi aibă pe scena din Poiana Lupului și pe: Shri – The Letter (UK, Norvegia), Dhafer Youssef (Tunisia), Lars Danielsson Liberetto III (Suedia, Franța), ADHD (Islanda).

O să vă ținem la curent cu actualizările programului Gărâna Jazz Festival 2020 în perioada următoare.

***

INFO

Biletele vor fi puse în vânzare pe bilete.ro într-un număr limitat, conform restricțiilor actuale privind numărul de persoane care pot participa la un eveniment în aer liber. Vor exista doar abonamente pentru întreaga durată a festivalului, la prețul de 360 ron.

Abonamentele deja achiziționate pentru festival rămân valabile pentru perioada 6-9 august 2020. În cazul în care nu puteți participa anul acesta, există posibilitatea de a folosi biletul la ediția din 2021 sau de a primi de la bilete.ro un voucher valabil până la 31 decembrie 2021.

Gărâna Jazz Festival 2020 va fi prezentat de Bioclinica cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Județean Caraș-Severin, Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, Institutului Polonez și Centrului Cultural German din Timișoara.

Credit foto: Mircea Albutiu

Informații despre posibilitățile de transport în zonă, cazare și o vacanță cu jazz la Gărâna vor fi disponibile pe www.garana-jazz.ro.

Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii ani, peste 100.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului. Au cântat la Gărâna: Eberhard Weber, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš, Zakir Hussain, Youn Sun Nah, Bugge Wesseltoft, Avishai Cohen, Jack DeJohnette, Hiromi, Terje Rypdal și mulți alții. 

 

 

Leave a Reply

X