Loading

Vești de la Jazz in the Park Festival: Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi și alte 4 noi concerte confirmate

Tocmai ce am primit vești de la organizatorii Jazz in the Park și așa tare ce ne-am bucurat, încât am zis să nu le ținem doar pentru noi. Ediția de anul acesta, la care vom ajunge cu siguranță, se anunță a fi plină de momente faine. Vom avea o scenă de electro-jazz în Parcul Central din Cluj, artiști care îmbină jazz-ul cu drum&base-ul, muzica electronică, rock-ul, jungle-ul și alte stiluri, un concert de muzică clasică la miezul nopții, plus multe recitaluri ale unora dintre cei mai bine cotați artiști din lumea jazz-ului. Așadar, vom avea un Jazz in the Park Festival ingenios și inedit.

Și acum veștile, ca să nu uităm de ce ne-am adunat aici 🙂

Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateriști din lume, vine cu Nerve, trupa sa

Va fi, zicem noi, un moment muzical de neratat.

„Omul nu e o mașină și nici n-a fost creat să cânte precum una. Dar avem ceva care ne facem să cântăm mult mai bine decât ele și aici mă refer la diferența creativă dintre 1 și 0. Asta e ceea ce vreau să explorez. Aceea e partea cea mai interesantă, acolo e magia. N-o poți atinge, dar oamenii o pot simți”, declară Jojo Mayer.

festivalier

O altă premieră locală: trupa Skalpel din Polonia

Cu un amestec original de hip-hop și jazz, Skalpel readuce la viață spiritul jazz-ului polonez prin refolosirea unor mostre din anii ‘60 și ‘70  în piesele actuale.

festivalier

Tot pe scena de electro-jazz: trupa sZempöl Offchestra

Un proiect artistic care combină teatrul, muzica și poveștile într-un mix care conține trompetă, vioară, tobe și bass.

festivalier

 

Recital de pian la miezul nopții, în Parcul Central din Cluj

Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania, va susține un recital care va avea loc la miezul nopții, în Parcul Central din Cluj. Organizatorii festivalului au decis astfel să repete experiența de anul trecut, când peste o mie de persoane au asistat la miezul nopții la un recital similar.

festivalier

Dario Rossi – artistul care creează muzică din obiecte reciclate

Unul dintre cei mai cunoscuți și originali percuționiști din lume vine anul acesta la Jazz in the Park Festival. Dario Rossi, cunoscut la nivel mondial pentru reprezentațiile lui unice și pentru modul în care creează muzică din obiecte reciclate, va performa pe străzile din Cluj-Napoca.

festivalier

În încheiere, vă lăsăm cu un mesaj din partea lui Alin Vaida, directorul Jazz in the Park Festival:

„În ultimii ani, Clujul s-a poziționat ca un oraș al muzicii electronice, dat fiind că orașul găzduiește cele mai mari festivaluri de muzică din România care sunt axate pe acest gen. Ne-am decis în acest an să intrăm și noi în acest joc. Așadar, una dintre scenele de anul acesta va prezenta multe proiecte de fusion jazz cu influențe electronice. Va fi foarte interesant, avem niște reprezentanți foarte buni și credem că această scenă va rivaliza ca artiști  cu cei pe care îi vom asculta pe scena principală”

18194787_1421219431234034_4192829299589005982_n

Jazz in the Park Festival va avea loc timp de 7 zile, în perioada 26 iunie-2 iulie 2017. Va prezenta o serie de concerte pe bază de bilete – Dhafer Youssef, Susana Baca, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra -, concerte pe malul Someșului în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park, concerte în Parcul Central și reprezentații stradale artistice pe mai multe artere din oraș.

Parteneri principali: Staropramen, BCR, Daisler Print House. Finanțatori: Primăria municipiului Cluj-Napoca, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Parteneri ai evenimentului: E.ON Business Services, Alexandrion, Betfair, Pegas, Off the Wall. Parteneri instituționali: Goethe Zentrum, Institutul Cultural Polonez.

Detalii găsiți pe www.jazzinthepark.ro și pe www.facebook.com/jazzintheparkromania.

Leave a Reply

X