Loading

Vibrate!Festival începe în week-end!

Anul trecut am scris despre Vibrate!Festival, unul dintre cele mai nonconformiste festivaluri de pe la noi. Tot anul trecut am stat de vorbă și cu Vlad Maistorovici, Directorul festivalului, și am povestit despre cum a început totul.

Acum revenim cu vești bune! Ediția din 2018, a patra, este foarte aproape: se va desfășura în perioada 17-24 iunie, la Brașov.

Așa cum știm, Vibrate!festival prezintă muzica clasică dincolo de cadrele convenționale și o aduce mai aproape de noi. Toate concertele au loc în spații inedite, de la muzee la grădini, cafenele sau chiar terenuri de tenis.

Cine sunt invitații de onoare în 2018 și care este tema?

Cuvântul cheie al acestei ediții este Unison – inspirat din compoziția vizionară a lui George Enescu, Preludiu la unison. Așa cum diferitele instrumente ale orchestrei se întâlnesc în această piesă unică, ediția 2018, dedicată Centenarului, reunește sunetul, dansul și culoarea în spațiile cele mai interesante din Brașov.

Gémeaux Quartett și Dan Dediu vor aduce o interpretare de excepție a coloanei sonore a filmului Ecaterina Teodoroiu de Ion Niculescu-Brună (1931).

Muzica compozitorilor Ravel și Enescu va răsuna în Bastionul Țesătorilor, Beethoven se va asculta la Kruhnen Musik Halle, Bernstein la Tenis Arena, Bach, Strauss și Mozart în biserică.

Ediția 2018 aduce un omagiu regizorului suedez Ingmar Bergman, de la nașterea căruia se împlinesc 100 ani. La Kruhnen Musik Halle, patru muzicieni vor interpreta piese de pe coloana sonoră a filmelor lui Bergman, pe coregrafie de Petra Binder, nou cooptată de echipa vibrate!festival.

***

INFO

Programul complet al festivalului este disponibil aici.

Bilete găsiți în rețelele Eventim, iabilet și în magazinele partenere.

Credit foto: Andrei Paul.

 

Leave a Reply

X