Loading

Vivaldi pe zgură, Bach la Biserica Neagră sau de ce nu trebuie să ratați Vibrate!Festival 2017

Nu mai este niciun secret că așteptăm cu nerăbdare să mergem în week-end la Vibrate!Festival. Avem și un interviu tare fain aici cu Vlad Maistorovici, directorul festivalului, am citit programul din scoarță-n scoarță și ne-am bucurat să vedem că anul acesta sunt și mai multe concerte la care vrem să ajungem neapărat.

Ne-am gândit să detaliem și mai mult subiectul și să vă molipsim și pe voi cu entuziasmul nostru. Dacă reușim, atunci ne vedem la Brașov, în perioda 9 – 18 iunie, pe terenul de la Tenis Arena, la Biserica Neagră sau la Biblioteca Județeană George Barițiu. Ce vom asculta? Detalii avem mai jos. Sau altfel spus: uitați recomandările noastre.

festivalier

Vivaldi pe zgură – Game, set & music

Ați fost vreodată la un concert de muzică clasică pe un teren de tenis? Noi nu am fost și dat fiind că iubim acest gen de muzică și că urmărim toate competițiile de tenis, ni se pare că mingea chiar e în terenul nostru și că duminică, pe 11 iunie, nu am putea fi decât la Tenis Arena, în Brașov.

Sinfonia Cymru din Wales (UK) – singura orchestră de cameră care a primit sprijinul Arts Council of Wales și care a susținut până acum recitaluri în cele mai mari săli din UK, printre care la Royal Albert Hall, Bridgewater Hall, Royal Festival Hall și Birmingham Symphony Hall, împreună cu: Vlad Maistorovici (vioară), Valeriy Sokolov (vioară), Eva Thorarinsdottir (vioară), Izabella Dicu (vioară) și Paul Cristian (spinetă) vor interpreta:

BIBER

Battalia

VIVALDI

Concertul pentru 2 viori în A minor op. 3 no. 8

SCHNITTKE

Moz-Art a la Haydn

pentru două mici orchestre de coarde și contrabas

VIVALDI

Concertul pentru 4 viori în B minor op. 3 no. 10

 • Când? Duminică, pe 11 iunie 2017, la ora 19:00
 • Unde: La Tenis Arena din Brașov
 • Bilete găsiți aici și la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

festivalier

festivalier

festivalier

Bach și Stradivarius la Biserica Neagră

Marți, 13 iunie, vor fi doar ceasuri cu muzică bună. Valeriy Sokolov, violonistul care a câștigat Concursul Internațional George Enescu în anul 2005 și care a prezentat recitaluri împreună cu Philharmonia Orchestra, Orchestre National de France, Orchestre de Paris, Chamber Orchestra of Europe, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Orchestre National de Bordeaux Aquitaine și NDR Radiophilharmonie, va susține un concert cu muzică de Bach la vioara Stradivarius, acompaniat de muzicianul brașovean Steffen Schlandt. Ce vor interpreta:

BACH

Toccata, Adagio & Fugue în C major

pentru orgă BWV 564

BACH

Partita No. 2 în D minor

pentru vioară solo BWV 1004

BACH

Allein Gott in der Höh sei Ehr

pentru orgă

BACH

Sonata No. 4 în C minor

pentru vioară și orgă BWV 1017

 • Când? Marți, pe 13 iunie 2017, la ora 18:00
 • Unde: La Biserica Neagră din Brașov
 • Bilete găsiți aici și la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

festivalier

festivalier

festivalier

Rachmaninov reads jazz 

Ne place foarte mult Luiza Zan, iar la Vibrate!Festival avem ocazia să o ascultăm într-o abordare specială. Împreună cu pianista Diana Ionescu, Directorul Artistic al festivalului și laureată a Concursului Internațional George Enescu în 2001, Luiza Zan va interpreta un program Rachmaninov – Romanțe, bijuterii ale jazz-ului. 

 • Când? Miercuri, pe 14 iunie 2017, la ora 19:00
 • Unde: La Biblioteca Județeană George Barițiu
 • Bilete găsiți aici și la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

festivalier

festivalier

Cu impuls la Biserica romano-catolică 

Ultimul în lista noastră (total aleatorie), dar primul, de fapt, în programul festivalului: concertul Impluse deschide ediția 2017 a Vibrate!Festival. Sinfonia Cymru din Wales (UK) și violonistul Vlad Maistorovici – Directorul festivalului, vor interpreta Serenada lui Elgar (unul dintre compozitorii noștri preferați) și Codex Brassoviensis – piesă compusă de maestrul Dan Dediu. Programul complet al concertului de deschidere:

ELGAR

Serenada pentru orchestră de coarde op. 20

WATKINS

Trei Cântece Galeze pentru orchestră

DEDIU

Codex Brassoviensis, montaj după fragmente din manuscrise neterminate de Daniel Croner, Johannes Kittel și alți compozitori activi în secolul al XVIII-lea în Brașov-Kronstadt, pentru orchestră de coarde

BLOCH

Concerto Grosso Nr. 1 pentru orchestră de coarde cu pian obbligato

 • Când? Vineri, 9 iunie 2017, la ora 20:00
 • Unde: La Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov
 • Bilete găsiți aici și la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

festivalier

Festivalul va avea loc la Brașov, în perioada 9 – 18 iunie. Bilete găsiți aici. 

Credit foto: Andrei Paul și Nadia Comanici.

Leave a Reply

X